Sport

2007.06.11. 08:08

Szkornyakov nyerte a földvári Eb-t

Az orosz Eduard Szkornyakov nyerte a balatonföldvári finndingi nyílt Európa-bajnokságot. A második a horvát Ivan Kljakovic-Gaspic lett. A bronzéremet a görög Emiliosz Papatanaziu szerezte meg lett, ugyanis az új-zélandi Dan Slater végül nem nyújtott be óvást ellene. Legjobb magyarként Pallay Tibor 42. helyen végzett, Pál Gaszton 44., míg Székely Antal 47. lett.

SONLINE

A péntekre hét futam után kialakult sorrenden a dobogós helyeket illetően nem változtatott a szombati éremfutam. Szkornyakov ezúttal két hellyel futott be a negyedik helyen végző horvát versenyző mögött, ezzel biztosította be aranyérmét. Az éremfutamban okos vitorlázással  a görög Papatanaziu győzött a világbajnok dán Jonas Hogh-Christensen előtt.

Az éremfutam ötlete a sportág marketingjéért felelős szakemberektől származik, melynek lényege: legyen egy, a média és a nagyközönség számára áttekinthető, döntő futam az első tíz helyen álló hajó számára. Ennek különös súlyt ad, hogy dupla pontszámért  küzdenek a versenyzők. A többi hajó pedig kivitorlázott az utolsó, nyolcadik futamra, hogy eldöntse a tízen kívüli helyezések sorsát.

Ezek is érdekelhetik