Sport

2007.06.04. 15:10

Tucatnyi csapat dobta be a törülközőt

Kilitiben a Balatoni Vasas–Kisbárapáti mérkőzésen összeverekedtek a nézők, míg a Sántos–Bárdudvarnok találkozón – miután a bíró három vendégjátékost is lezavart a pályáról – a bárdudvarnokiak edzője lehívta a csapatát.

Fenyő Gábor

Valami nagyon nincs rendjén az alacsonyabb osztályú megyei labdarúgó-bajnokságokban. Jó másfél hónapja még 37 alakulat csatázott egymással a bajnoki pontokért. A rájátszásban aztán vészesen elkezdtek fogyni a csapatok; pontosan tucatnyi együttes – bárhogy is számoljuk, ez a mezőny majd egyharmada – lépett vissza a folytatástól. A Koppány csoportból a Somogymeggyes, a Balatonendréd, a Nagyberény, az Ádánd, valamint a Kapoly, a Nagyberek csoportból a Somogyaszaló és a Balatonújlak, a Rinya csoportból a Berzence és a Potony, a Zselic csoportból pedig a Szentgáloskér, a Simonfa, illetve a Somodor dobta be menet közben azt a bizonyos törülközőt.

A legutóbbi fordulóban egyébként két somogyi településen is gondoskodtak arról a küzdő felek (és a szurkolók), hogy ne kelljen 90 percig játszani. A harmadik vonalban a Balatonkilitiben játszott B. Vasas–Kisbárapáti találkozó a 68. percben 3–1 arányú hazai vezetésnél szakadt félbe, miután a két csapat hívei összeverekedtek. Egy osztállyal lejjebb a Sántos–Bárdudvarnok összecsapás még eddig sem tartott. Az 55. percben ugyanis – a házigazdák mentek egy góllal – a bíró egymás után három magáról megfeledkezett vendégjátékost is leküldött a pályáról, mire a bárdudvarnokiak edzője lehívta a csapatát.

Ezek is érdekelhetik