Sport

2008.06.27. 20:10

A spanyolok döntőznek a németekkel

SONLINE

Csalódást keltett az orosz válogatott a második elődöntős mérkőzésen. A korábban egyre látványosabban, ezzel együtt eredményesen focizó szbornaja gyakorlatilag görcsösen próbált méltó ellenfél lenni. A spanyolok – különösen a második félidőben – ugyanakkor jóval gólra törőbben játszottak. A 3–0-ás győzelemre talán még a legelvakultabb spanyol szimpatizánsok sem számítottak.
A kudarc ellenére az orosz sajtó dicsérte a Guus Hiddink együttesét. Az Eb elődöntőjét nem valaminek a végeként, sokkal inkább egy reménybeli kezdeteként értékelték.

Ezzel egy időben Spanyolország ünnepelt. A nemzet igen jelentős hányadát tartotta a tévékészülék előtt az oroszok elleni, csütörtök esti Eb-elődöntő: átlagosan 12 millió 870 ezer ember látta a futballarmada diadalát egyenes adásban. A felmérések szerint a közvetítés közben „pulzált” a nézőszám, de a csúcsponton, a harmadik spanyol gólnál 17 millió 150 ezren ujjongtak a képernyő előtt Hispániában.

A pályán történt

Csütörtökön játszották:

Oroszország–Spanyolország 0–3. A döntőt június 29-én, vasárnap 20.45 órai kezdettel rendezik Bécsben.
A németek közülük több mint 19 millióan választották csütörtök esti televíziós programjuknak az elődöntős csatát. A németek kimondatlanul is jobban féltek az orosz nemzeti csapattól, mint a spanyol együttestől. Ugyanakkor Joachim Löw szövetségi kapitány egy televíziós interjúban kiemelte, hogy az ibériaiak az oroszok ellen kiváló teljesítményt nyújtottak. Elismerte, hogy a torna legkiegyensúlyozottabb csapata nem Németország, hanem Spanyolország volt. A többmilliós szurkolótábor természetesen a két évvel ezelőtti, a világbajnokságon történt jó szerepléshez kapcsolódó „nyári mese” megismétlődését reméli.

Oroszország–Spanyolország 0–3. A döntőt június 29-én, vasárnap 20.45 órai kezdettel rendezik Bécsben. -->

Címkék#Foci EB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!