Sport

2008.10.25. 19:57

Megtört a jég: ismét győzött a Siófok

Megszerezte második győzelmét a BFC Siófok az NB I-ben. A Balaton-parti gárda a szintén a kiesés ellen küzdő DVTK együttesét verte három góllal.

SONLINE

BFC Siófok–DVTK 4-1 (1-0)
Az ősz legfontosabb meccsét vívta a BFC Siófok a DVTK ellen. A balatoniak hat pontra voltak az első osztályt jelentő 14. helytől, melyet épp a diósgyőriek birtokolnak. Az elmúlt szezonban, idegenben Fülöp, hazai pályán Magasföldi duplájával győzni tudtak, igaz, az egy másik siófoki csapat volt... Détári Lajosnak a sérült Habi mellett ezúttal Sütőt is nélkülöznie kellett, aki mint visszaeső két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így a következő paksi mérkőzést is kell hagynia.

4. perc: a meccsen eddig mindössze egy érdemi dolog történt. bejelntették, hogy a Lombard FC Pápa elleni Ligakupa találkozó elmarad.

10. perc: a diósgyőriek birtokolták többet a labdát, de eddig egy lövésig jutottak el. Kamber vette célba a kaput, de fölé durrantott.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A második diadal
[/caption]
15. perc: szinte semmi sem történt a pályán. A játékosok a mezőnyben adogattak, a kapuk még véletlenül sem forogtak veszélyben.

22. perc: a nézők csalódottan vették tudomásul, hogy több mint huszonkét perc alatt egyetlen lövés sem találta el a kaput, sőt támadásra hasonlító szituációt sem láthattak.

23. perc: Takács M. Bokros mellől 14 méterről lőtt, de a jobb alsóba tartó labdát Köteles nagy bravúrral hárította.

28. perc: Ndjodo kétszer is veszélyeztetett. Előbb egy távoli lövéssel próbálkozott, majd Kanta Sz. beadását csúszta kapura, de mindkét próbálkozást fogta a vendégek kapusa.

38. perc: Sztanics elfutott a vonal mellett, majd összerogyott. A diósgyőri játékost sérülés miatt le kellett cserélni.

40. perc: Bojtor kezezett a saját tizenhatosának előterében. A labda mögé Gohér állt és a rövidre tekerte a labdát, de Milinte szögletre mentett.

45+2. perc: 1-0
Takács M. centerezett Ndjodohoz, aki 12 méterről, fordulásból kilőtte a jobb felső sarkot. Vége az első félidőnek.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Megtört a jég: ismét győzött a Siófok
[/caption]
47. perc: 2-0!
Magasföldi kergette őrületbe a védőket a jobb oldalon, majd Takáccsal kényszerítőzött, a visszakapott labdát 10 méterről, jobbról a bal alsó sarokba vágta.

50. perc: Mogyorósi kapott sárga lapot. Gohér beadása után, Kamber lőhetett volna gólt nyolc méterről, de fölé bombázott.

51. perc: 3-0!
Egy hatalmas védelmi hibából újabb gólt lőtt a Siófok. Bokros akarta hazafejelni a labdát, de Magasföldi lecsapott a bogyóra és célba vette a kaput, Köteles ekkor még védett, de a kipattanót néhány lépésről Ndjodo a hálóba passzolta.

54. perc: Magasföldi ugratta ki remek ütemben Ndjodot, aki 16 méterről, a bal oldalról, a jobb kapufa mellé lőtt.

60. perc: 4-0!
Az első siófoki szögletet Kanta Sz. végezte el. A beívelt labdára remek ütemben érkezett Tusori és hat méterről a kapu bal oldalába bólintott.

65. perc: 4-1!
Szépítettek a vendégek. Milinte védte hatalmas bravúrral Lipusz 24 méteres szabadrúgást, a kipattanót viszont Homma 3 méterről a kapuba pofozta.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Az első húsz percben egyetlen lövés sem találta el a kaput
[/caption]
79. perc: Kamber ugratta ki Ahodipkét, aki már csak Milintével állt szemben, de kilenc méterről a hálóőrt lőtte telibe. A kipattanó visszakerült hozzá, de ahelyett, hogy lőtt volna passzolni akart, sikertelenül, így odalett a nagy lehetőség.

87. perc: Kanta jobboldali szabadrúgását Lipcsei csúsztatta meg. A gólba tartó labdát, Köteles óriási bravúrral szögletre tolta.

89. perc: Basara ment el a jobb oldalon Milicsics mellett, egészen az ötös jobb sarkáig vezette a labdát, majd lőtt, de a labda elsuhant a kapu előtt.

90. perc: két percet hosszabbított a játékvezető.

90+2. perc: vége a találkozónak, a Siófok megérdemelten nyert a szintén kiesés ellen küzdő Diósgyőr ellen.
[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Végül három góllal nyert a BFC Siófok
[/caption]
Siófok, 500 néző. V.: Solymosi (Kiss Z., Iványi).
BFC Siófok: Milinte – Mogyorósi (Basara a 67. percben), Hegedűs Gy., Tusori, Bojtor – Magasföldi, Horváth G., Nagy L., Kanta Sz. – Takács M. (koós a 61. percben), Ndjodo. Klubmenedzser: Détári Lajos.
Diósgyőri VTK: Köteles – Bokros, Gohér, Milicsics, Sebők V., – Pintér Z., Kamber – Ahodikpe, Sztanics (Tchana a 38. percben), Lipusz (Szélpál a 66. percben) – Homma (Szabó V. a 79. percben). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerzők: Ndjodo (2) a 45+2. és az 51. percben, Magasföldi a 47. percben, Tusori a 60. percben, illetve Homma a 65. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!