Sport

2008.11.21. 21:09

Sógorverés felhangokkal

Bravúros győzelmet aratott a Kométa-Kaposvár SE férfi röplabdacsapata az európai elitalakulatok közé sorolt osztrák aon hotVolleys Wien ellen a maratoni hosszúságúra nyúlt, három áramszünettel tarkított összecsapáson.

Fenyő Gábor

Kométa-Kaposvár SE–aon hotVolleys Wien 3–1 (18, –22, 19, 20)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 250 néző. V.: Hranics, Milinovics (horvátok).

Alaposan meglepte nagy hírű osztrák ellenfelét a Kométa. Már a mérkőzés elején csak úgy záporoztak Schultz István bivalyerős ütései, Nagy József egy méretes takaróval keserítette meg a sógorok életét, ráadásul a vendégek többször is pontatlanok voltak. Nem meglepetés, hogy a bécsi alakulat argentin mestere, Claudio Cuello már a nyitójátszma közepén kikérte mindkét idejét, ám nem változott a képlet. Kovács Zoltán több nyitása is pontot ért, s az örökifjú Kántor Sándor is elkezdte szórni a gyújtóbombákat. A vendégeknél egymás után léptek pályára a cserejátékosok, ám ők sem tudták feltartani a lendületbe jött kaposvári egyletet.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Háromszor állt a játék áramszünet miatt
[/caption]
A folytatásban aztán hatalmas csatában egyenlített az osztrák gárda; különösen az amerikai Evan Patak és a hórihorgas Gerald Reizer jeleskedett, míg a Kométában a Schulcz, Kántor duó szorgoskodott leginkább a pontgyártást illetően.

Jól kezdődött a harmadik felvonás, ám 7–4 arányú hazai vezetésnél kényszerszünetet kellett elrendelni; a hírek szerint valahol a közelben villám csapott le. Amikor aztán folytatód(hat)ott a játék, újra kaposvári pillanatoknak lehettünk a szemtanúi. Schulcz igazi vezére volt csapatának – mind a vízfakasztó bombái, mind pedig a szemtelen ejtései rendre „ültek” a sógorok  térfelén –, a Kovács Zoltán, Juan Andres Ferreyra magyar-argentin vegyespáros pedig áttörhetetlen falat húzott a hálónál. A szlovák feladó, Martin Mikula is derekasan kivette a részét a pontgyártásból, miközben a hangulat már-már a régi legendás időket idézte a csarnokban.Kettős sokk érte Kaposváron a sógorokat

A pályán ugyan a házigazda kaposváriak nyertek, ám nagy kérdés, hogy mit szólnak mindehhez az osztrákok. A bécsi sztáralakulatot ugyanis kettős sokk érte a somogyi megyeszékhelyen; egyrészt nem igazán vannak hozzászokva az ekkora méretes zakóhoz, mint ahogy az ilyen körülményekhez sem. Nagy kérdés, hogy a találkozó valóban befejeződött-e, vagy pedig lesz még folytatása – immár a pálya mellett...

Alighogy elkezdődött a negyedik, utolsó felvonás, újra sötétbe borult a sportcsarnok, majd némi játék után immár harmadszorra is... Amikor éppen játszottak a csapatok, akkor viszont nem egyszer parádés labdameneteket izgulhattunk végig. Bár több nyitás is célt tévesztett, a blokk viszont rendre időben összeállt, s ez (is) a kaposvári bravúrgyőzelmet jelentette.

Kométa-Kaposvár SE: Mikula (7), Kántor (14), Nagy J. (7), Schulcz (22), Ferreyra (7), Kovács Z. (10). Csere: Molnár D. (liberó), Hoboth (–). Vezetőedző: Zarka Péter.

aon hotVolleys Wien: Binder (–), Schneider (10), Reizer (12), Patak (19), Németh Sz. (2), Müllner (1). Csere: Feher (liberó), Porello (10), Laimer (2), Morales (1), Antunovics (1). Vezetőedző: Claudio Cuello.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!