Sport

2008.12.02. 18:29

Détári pénteken repül, Aczél vagy Keszei érkezhet

– Pénteken minden kiderül, akkor találkozom a klub vezetőivel – mondta Détári Lajos, a BFC Siófok – hivatalosan szabadságát töltő – klubmenedzsere.

Keszthelyi Zoltán

Addig kell tehát várni, hogy a klub vezetői hivatalosan is bejelentsék: már nem Détári Lajos irányítja az első osztályú együttest. Hogy ki lesz az utódja egyelőre nem tudni. Keszei Ferenc például épp úgy a jelöltek közt van, mint Aczél Zoltán, a REAC volt trénere. Az utóbbi már két Ligakupa mérkőzésen is megnézte a balatoniakat.



– Ez így van rendjén, sok az edző és kevés a kispad – tette hozzá Détári Lajos. – Nem tudom, ki dolgozik a továbbiakban Siófokon, pénteken sok minden el fog dőlni… A vezetőkkel egyébként remek a kapcsolatom, ezért is sajnálom, hogy nem sikerült a siófoki munka. Mit kellett volna másként csinálni? Egy biztos: rendkívül peches széria volt, hisz megerőltetés nélkül hat-nyolc ponttal többet szerezhettünk volna. Úgy gondolom csak a Debrecen játszott le minket, a többi vereség nem volt megalázó.

Az első osztályú csapatok trénerei gyakorlatilag „eltemették” a BFC Siófokot. A megkérdezett edzők szerint a tíz pont hátrányban lévő gárda már biztos kiesőnek számít. Détári Lajos szerint nem feltétlenül így van.
– Nem szabad belenyugodni, hisz történtek már csodák a labdarúgásban – tette hozzá. – Úgy kell nekilátni a munkának, hogy a tíz pont hátrány behozható. Úgy gondoltam, hogy tavasszal is én irányíthatom a gárdát. Óriási kihívás lett volna az első osztályban tartani a klubbot...

Egy sajnálatos esemény is beárnyékolta Détári Lajos siófoki munkáját, nevezetesen a Ndjodo és László közti konfliktus. Mint ismert a légiós az egyik edzésen lefejelte a védőt.
– Minden olyan hirtelen történt, hogy nem tudtunk közbeavatkozni – elevenítette fel a történteket. –  A profi foci bizony „kenyérkérdés”. Amikor nem megy a csapatnak nagy a feszültség. Egyébként hasonló sok profi együttesnél előfordult már, persze nem az a megoldás, amit Ndjodo csinált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!