Sport

2009.01.18. 19:06

Spanyol földön a „Melyik csapat”

Túl van az első – pontosabban másfél – nap megpróbáltatásain a Bagdi Csilla, Páldi Zoltán, Veszelovszki Dávid és Bakó Péter alkotta hangzatos „Melyik csapat”.

Fenyő Gábor

Miután sikerrel vették a jótékony célú IV. Budapest-Bamako Rallye első komolyabb  kihívását, azaz a 17 évében járó Mitsubishi L300-as kisbusz megmászta az osztrák Alpok-hegységet, vasárnap hajnali két órakor érkeztek meg olasz szálláshelyükre, Bolognába. Túl sokat nem pihenhetett a kvartett; nem sokkal kilenc előtt ugyanis már indultak tovább, mivel újabb bő ezer kilométeres szakasz várt rájuk Barcelonáig. Az elszánt társaság késő délután ért a francia-spanyol határhoz; ez azt jelenti, hogy a 8000 km-es össztávból 1500-at már kipipálhatnak.

– Úgy számoljuk, hogy most is hajnali kettő felé érkezünk majd meg a szálláshelyünkre. Amúgy a körülményekhez képest mindenki jól van, egyelőre (még) élvezzük a nagy afrikai flúgos futamot, a Fapados Dakart – adott gyors helyzetjelentést a kadarkúti származású Bakó Péter, a „Melyik csapat” főnöke.
A hétfő lesz az utolsó európai nap, amikor is a társaság jó 500 kilométert autózik majd a spanyol tengerparton Barcelonától egészen Murciáig.
– Kedden reggel hajózunk át az afrikai kontinensre, Marokkóba. Azonban nem táborozunk le Tangerben; azon melegében szeretnénk tovább menni egészen Casablancáig – mondta búcsúzóul Bakó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!