Sport

2010.04.16. 20:04

Nagyot alkottak a magyar játékosok

Győzelemmel kezdte az alsóházi rájátszást a Kaposvári KK, a somogyiak a Nyíregyházát verték meg.

Kun Zoltán

Kaposvári KK–Marso-Vagép Nyíregyházi KK
82–77 (27–12, 12–20, 21–21, 22–24)

Ahogy az elmúlt esztendőkben megszokhattuk a kaposvári szurkolókat nem hozta lázba az alsóházi rájátszás kezdete. A 9-14. helyekért zajló mérkőzéssorozat első találkozóján az a Nyíregyháza volt a vendég, amely legutóbb 97–67-re verte a kaposváriakat a Bujtosi Szabadidőközpontban. Ez volt az egyik kulcsmeccs, amin többek között az is múlott, hogy a somogyiak nem tudták beverekedni magukat a legjobb nyolc csapatot felvonultató felsőházi rájátszásba.

Nagy kedvvel és bátran kosárlabdázva kezdett a Kaposvári KK, különösen Orosz volt elemében, aki mind a palánk alól, mind pedig a hárompontos vonal mögül gyűrűbe talált. A hazaiak centere 15 pontot jegyzett tíz perc alatt. A fölényesen nyert első játékrészt követően, kevésbé hatékonyan támadott a somogyi alakulat, így némiképp felzárkózhattak Sitkuék.

A 15. percben előbb Kováts Róbert tanári módon szerelte Leklit, az ellenakcióból pedig Vojvoda ért el három pontot. A nagyszünet után Orosz ismét távolról volt eredményes, ráadásul Kiss Kornél és Hendlein többször is csatlakozott hozzá. Egyre jobban fáradt a végjátékban a Kaposvári KK, de a pontrekordot elérő Kiss Kornél vezette együttes végül kiharcolta a bravúrosnak mondható győzelmet.

Kaposvár, 150 néző. Vezette: Páli, Márton L. Gelencsér.
Kaposvári KK: Kiss K. (30/12), Vojvoda (13), Kováts R. (6), Hendlein (9/6), Orosz (20/12). Csere: Kovács D. (2), Márkus (2), Bíró (-). Vezetőedző: Fekete Ádám.
Marso-Vagép Nyíregyházi KK: Gennie (16/6), Mohácsi (6/3), Henderson (20/3), Lekli (10), Sitku (19). Csere: Siska (-), Szarvas (6/6), Nagy K. (-). Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Kipontozódott: Orosz (a 40. percben), Kováts R. (a 40. percben), illetve Henderson (a 40. percben).
Jók: Orosz, Kiss K., Kováts R., illetve Henderson, Sitku.

Fekete Ádám: – A magyar játékosaink ismét bebizonyították, hogy ha megkapják a lehetőséget élni tudnak vele. Győzelmünkhöz kellettek az extra teljesítmények és Orosz jó játéka is. Erre a folytatásban is nagy szükségünk lesz.
Ferenczi Tamás: – Az alsóházi meccsre nehezen pörgött fel a csapat. A Az első negyedben szerzett előnyével végig jól gazdálkodott a Kaposvár.

Ezek is érdekelhetik