Sport

2010.12.08. 18:29

A kapufán csattant a bűntető, kiesett a Csurgó

A hazaiak kapusa remek napot fogott ki, így hiába hajrázott nagyot a Csurgó, kiesett a Magyar Kupából.

SONLINE

Kézilabda, Férfi Magyar Kupa
Pajor Pálinka Kecskeméti KSE–Csurgói KK 30–29 (14–11)
A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásáért szállt harcba a Csurgói KK a kecskemétiek otthonában. A hazai kapuban bravúrt bravúrra halmozott Kiss, így három-négygólos előnyre tettek szert Avar György csapata, amit a szünetig meg is őrzött.

A második félidő elején gyorsan potyogtak a gólok, ám a somogyiaknál az öltözőben maradt a koncentráció. A hazaiak pedig fokozatosan növelték előnyüket és hat góllal elléptek riválisuktól. Ebben a szezonban a Csurgónak érthetetlen módon szokásává vált, hogy félóra előnyt ad soros ellenfelének, ám az esetek többségében sikerült ledolgozni az összeszedett hátrányt.

Erről a tartásukról ezúttal is bizonyságot tettek Vadkertiék és a fiatal irányító vezérletével két perccel a vége előtt egyenlített a Csurgó (28–28). Az utolsó percben aztán Dömöst felesleges szabálytalansága után kiállították, amit a hazaiak ki is használtak. A somogyiak szerencséjére ugyanezt a túl oldalon Petro is elkövette, ám a jogosan megítélt büntetőt Oláh Gábor a felső lécre bombázta, ami a Magyar Kupából való kiesést is jelentette, hiszen döntetlennél a csurgóiak léptek volna tovább.Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 300 néző. V.: Baranyi, Amoska
Kecskemét: Kiss – Bajusz 4 (2), Simon 5, Szabó 4, Vancsics 5, Petro 4, Berta 2. Csere: Farkas (kapus), Varsandán 6, Temesvári, Gyuris, Tóth, Csorba, Dobó. Szakmai igazgató: Avar György.
Csurgói KK: Nikolics – Dömös 6, Frey, Trivkovics 1, Szőllősi 2, Miss 3., Nagy M. 1. Csere: Hudák (kapus), Oláh 4 (2), Józsa 2 (2), Vadkerti 7, Czifra 1, Borsos, Pavlovics. Vezetőedző: Bakó Botond.

Bakó Botond: Rettentően csalódott vagyok. Az utolsó negyedórában játszottunk úgy, ahogy a csapattól elvárjuk, de a végjátékban nem volt szerencsénk. Pavlovics és Dömös is lázasan, hőemelkedéssel játszott, ráadásul Józsa Máté is megsérült a második félidőben.

Ezek is érdekelhetik