Sport

2010.12.07. 16:34

Autóbalesetben hunyt el a legendás labdarúgó

Gyászol a Rákóczi-család. Elhunyt a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgó csapatának korszakos edzője, Mathesz Imre.

Temesvári Iván

A hétfői mernyei autóbalesetben veszítette életét a 73 esztendős korábbi labdarúgó és edző, akivel története során először jutott fel az élvonalba a Rákóczi.

Egy korszak lezárult. Sokszor fogalmazunk így, amikor véget ér egy-egy hosszabb, többnyire sikerekkel teli időszak. Valami hasonlót írhattak az 1977-es újságok is, amikor Mathesz Imre négy esztendő után elköszönt a Kaposvári Rákóczi labdarúgóitól.

Nem is akármilyen négy esztendő után, hiszen a korábbi válogatott játékos 1973-ban érkezett a somogyi megyeszékhelyre, ahol nagy lelkesedéssel és nem mellékesen nagy szakértelemmel látott munkához az akkor a harmadosztályban szereplő csapatnál. Ezt követően a zöld-fehérek Mathesz Imre munkássága alatt addig soha nem látott magasságokba jutottak. A harmadik vonalból a másodosztályba vezetett a kaposváriak útja, akik aztán az NB I/B újoncaként történetük során először harcolták ki az élvonalba jutást.Az első osztályú bemutatkozás, a Vasas huszonkétezer néző előtti 2–0-ás legyőzése nemcsak a lelátón helyet foglaló szurkolóknak, hanem azoknak is örök élmény, akik csak elbeszélések útján hallottak az 1975-ös sikerről. A csapat aztán az első és a második évben is megkapaszkodott a legjobbak között Mathesz Imre irányításával, aki örökre beírta a nevét a Rákóczi történelemkönyvébe.
Méghogy véget ért Mathesz-korszak...

Ezek is érdekelhetik