Sport

2011.09.03. 21:01

Női kézilabda NB I: háromgólos siófoki siker a nyitányon

Kiélezett, feszült összecsapáson, de a mérkőzést végig kézben tartva nyerte meg első idei bajnoki mérkőzését a Siófok-Galerius Fürdő a Dunaújvárossal szemben a női kézilabda bajnokság élvonalában.

Keszthelyi Zoltán

Tizenöt edzőmeccsel a háta mögött várta az újvárosiak elleni hazai rajtot a Siófok KC-Galerius Fürdő, mely a legutóbbi tizedeik hely után ezúttal a legjobb négy közé pályázik. A balatoniak játékoskerete alapján mindez nem elérhetetlen, hisz a nyáron a válogatott Herr, Mörtel, Bogdanovic, Ábrahám, Bódi mellett a KEK győztes Németh is a magyar tenger partjára költözött. A távozók száma már lényegesen nagyobb volt, hisz két kapus – Hrankai, Scholtz – mellett hat mezőnyjátékos – Pinheiro, Anastacio, Hosszu, Bognár, Tóth és Hanczvikkel - hagyta el a klubot.A válogatott játékosoknak, illetve az edzőmeccseken mutatott teljesítménynek köszönhetően hatalmas a várakozás siófoki együttessel szemben. Az újvárosiak elleni nyitó fordulóra ennek megfelelően zsúfolásig megtelt a Beszédes iskola, ahol az előjelek alapján magabiztos hazai sikerre lehetett számítani. A vendégek Nagy, Balog és Radulovic nélkül vágtak neki a szezonnak, míg az érkezési oldalon csak a volt siófoki Hosszu és Gerstmár neve szerepel. Gulyás István vezetőedző – aki augusztusban a felkészülés közepén váltotta Dankó Ervint – elsősorban fiatalokra épülő együttesétől nagy bravúr lenne a pontszerzés…

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kemény csaták voltka az újvárosi falban
[/caption]

Önbizalom, határozottság, magabiztosság – mondta a találkozó előtti elvárásait játékosaival szemben, akik közül ezúttal Bloj és Lajtos is hiányzott betegség miatt.

Az említett hármas időszakonként jellemezte csak a siófokaikat, akik a találkozó elején elfelejtetek védekezni. Kilenc perc alatt hét kapott gólnál jártak, ám ezzel szemben mindössze hatot szereztek pedig igazi gólgyár – Szepesi, Mörtel, Bogdanovic, Ábrahám, Souza – volt a pályán hazai oldalon… Ekkor azonban feljavult a siófoki védekezés, Herr ziccert hetest védett és máris fordult a kocka (10-7). A folytatásban aztán megint a meccs eleji formájukat hozták a balatoniak, akiknél ráadásul 21. percben Szepesi már második kiállítását is begyűjtötte, így pihenni kényszerült. A huszonnegyedik perctől aztán megint villantak Szalai Babették! Egy gólos hátrányból (12-13) három előnyt csináltak (17-14) Ábrahám két, Németh, Bódi és Szepesi egy-egy találatával. A dolog szépséghibája, hogy a szünet előtt közvetlenül Ferling szépített (17-15).A második félidő elején úgy tűnt eldőlt a meccs, hisz hét perc alatt egyetlen találatot ért el az újváros, miközben Szalai, Szepesi és Ábrahám és Bódi is bevette Víg hálóját (21-16). Ahogy az elsőben, úgy ebben a játékrészben is hagyta magához térni ellenfelét a Siófok, az újvárosiak a 47. percre kiegyenlítetek (23-23). A házigazdák ebben az időszakban – ahogy az egész találkozón – rengeteg ziccert rontottak, a kapufát tizenegy alkalommal találták el.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A legjobb négy közé igyekszik a Siófok
[/caption]

Szalaiék azonban harmadszor is megrázták magukat és kemény munkával maguk javára fordították az eredményt az utolsó hét percben, melynek döntetlennel vágtak neki a csapatok (29-29). Szepesi két gólja után (31-29), Hosszu szépített (31-30), majd Souza is betalált három perccel a vége előtt (32-30).  Az újvárosiak az utolsó három percben nem tudtak betalálni, a végén pedig Bódi tette fel a i-re a pontot (33-30)…
   
 
Siófok KC-Galerius Fürdő – Dunaújvárosi REK 33-30 (17-15)
Siófok, Beszédes iskola, 500 néző. Vezette: Herczeg, Wiedemann.

SKC: Herr O. – Bódi 4, Souza 2, Ábrahám 6, Bogdanovic 3(2), Mörtel 2, Szepesi 12 (7). Csere: Németh Cs. 1, Szalai B. 3. Szakmai igazgató: Imre Vilmos.

Dunaújváros: Víg V. – Hosszu B. 4, Jókai 6(2), Takács D. 2, Gáspár G. 2, Ferling 10(3), Erdősi 2. Csere: Pisák (kapus), Gertsmar 1, Gera 1., Sári 2., Berta, Vadász. Vezetőedző: Gulyás István.

Kiállítások:
10 (8), illetve 14 (10) perc
Hétméteresek: 9(9), illetve 6(5).


Ezek is érdekelhetik