Sport

2013.05.09. 14:06

Golovin váltja Kiss Szilárdot a siófoki kispadon

A nőikézilabda-bajnokság élvonalában szereplő Siófok KC-Galerius Fürdő kispadján az ukrán származású Vlagyimir Golovin váltja Kiss Szilárdot.

Keszthelyi Zoltán

A balatoni klub is megerősítette, amit már korábban közöltünk: a Siófok KC-Galerius Fürdő kispadján az ukrán származású Vlagyimir Golovin váltja Kiss Szilárdot. Az előbbi a Kiskunhalas együttesétől érkezik, mellyel a várakozásokat jelentősen felülmúlva a hatodiki helyen zárt a bajnokságban. Úgy tudjuk, nem egyedül érkezik a Balaton partjára: az exfradista, a bajnokságban pontosan száz találatot szerző beállót, Szamoránsky Anikót is magával hozza a halasiaktól.

Vlagyimir Golovin edzői pályáját a Százhalombatta férficsapatánál kezdte, képesítését Szolnokon szerezte, majd 2008-ban diplomázott a Testnevelési Egyetemen, a mesteredzői diplomáját pedig az idén áprilisban vette át. Az első női csapata Kispest volt, majd az NB II-es Bugyi SE, amellyel bajnokságot nyertek.Elek Gábor öt éve hívta Ferencvároshoz, ahol az ifjúságiakkal kezdett, majd másodedzőként segítette egykori dabasi játékostársa munkáját, így tevékeny része volt a Fradi két KEK-győzelmében. Közben a női juniorválogatottnál is dolgozott, előbb Gyurka János, majd pedig Róth Kálmán segítője volt és a tavalyi csehországi vb-ről bronzéremmel tértek haza. A jelenlegi siófoki keretből Varga Nikolett is dolgozott már vele épp a válogatottnál, Német Csilla pedig a Fradiból ismerheti az új trénert...

Ezek is érdekelhetik