Sport

2014.01.03. 12:22

Fiatalon lett a bajnokcsapat karmestere

Minden bizonnyal aranybetűkkel vonul be a 2013-as év Magyar Bálint emlékkönyvébe. A Fino Kaposvár 22 éves feladója harmadszor is bajnok és kupagyőztes lett, csapata első számú karmesterévé lépett elő, s a válogatottban is bemutatkozhatott.

Fenyő Gábor

– A 2013-as év Magyar Bálinté volt. A Fino Kaposvár (első számú) karmesterévé lépett elő, s a válogatottban is bemutatkozhatott.
– Valóban nem lehet okom panaszra – mondta Magyar Bálint, aki nemrég ünnepelte a 22. születésnapját. – Nagy kihívást jelent a Fino Kaposvár aranycsapatának a karmesterének lenni, de ha adott a lehetőség, akkor élni kell vele. Májusban Bukarestben a románok elleni felkészülési találkozón húzhattam először magamra a válogatott mezét, s a szlovén fővárosban, Ljubljanában a Moldova elleni világbajnoki csoportselejtező-mérkőzésen is szerepet kaptam csereként.

– A mestere, Demeter György azt mondta, időnként a nagy akarás miatt „túlpörög” a pályán.
– Ha úgy nézzük, ennek is megvan a maga előnye. 2012-ben Budapesten a Magyar Kupa-döntőjében már 2–0-ra vezetett a Kecskemét. Ekkor küldtek be a pályára, és sikerült annyira feltüzelni a többieket, hogy fordítottunk. Ez volt egyébként az eddigi talán legemlékezetesebb meccsem. Amúgy akkor szoktam magamból kikelni, ha nem megy a csapatnak – fogjuk ezt az ifjonti hévre –, de persze próbálom magam kordában tartani.

– A legnagyobb haverok?
– Régebben Deák Márkkal voltam sülve-főve együtt; sokszor elkísértem a Desedára pecázni. Ami a jelent illeti, a csapatkapitány Geiger András és Juhász Péter, valamint a gyúrónk, Ollé Krisztián az, akivel mindent meg tudok beszélni. S ez nemcsak a röplabdára igaz.

– Pedig a lételeme...
– Balatonfenyvesen van nyaralónk. Miután nem ahhoz a típushoz tartozom, aki szeret kifeküdni a napra, így aztán mondhatni éjjel-nappal a strandröplabdapályán vagyok. Anyukám, Bódis Mariann az NB I-es kaposvári női csapatnak volt a tagja, vagyis mondhatni előre meg volt írva a sorsom.

– A legfőbb erényei?
– Kezdjük inkább azzal, amiben a leginkább fejlődnöm kell(ene). Az egyik ilyen a lábmunkám, hogy még gyorsabb legyek, a másik pedig a blokk, amiben még határozottabbnak, agresszívebbnek kell lennem. Úgy gondolom, a nyitással nincs különösebb problémám. A labdákat el tudom osztani, már persze ha jól működik a nyitásfogadásunk, s képes vagyok összeszedni, felrázni a társaságot.– Újra bajnok és kupagyőztes lesz a Fino?
– Ezt a kérdést már sokan feltették. Tény, hogy a Kecskemét próbálja magát felrázni, játékosok jönnek-mennek. Izgalmas lesz a vége, de bízom abban, hogy (újra) összejön.

– Több egykor kaposvári feladó is – Koch Róbert, Kaszap Tamás és ifjabb Laszczik Iván – kipróbálhatta magát külföldön.
– Idővel természetesen szeretném én is külföld felé venni az irányt. Most azonban a Fino Kaposvár a legfontosabb.

Tizenegy aranyat őriz otthon

Hét országos diákolimpiai döntőn vehetett részt. A Kinizsi Lakótelepi Általános Iskola csapatával két bronzérmet szerzett (2004 és 2006), a Munkácsy Mihály Gimnáziummal kétszer volt második (2007 és 2010), egyszer harmadik (2009), kétszer pedig ötödik (2008 és 2011).
A gyermekcsapat tagjaként 2006-ban bronzérmet szerzett, az OIK-ban 2008-ban ötödik volt.
A junioregyüttessel 2009-ben második, rá egy évre első volt. Az országos ifjúsági kupában és az NB II-ben 2009-ben és 2010-ben is aranyérmet szerzett.
2010-ben lett a nagycsapat tagja, s háromszoros bajnoknak és ugyancsak háromszoros Magyar Kupa-győztesnek vallhatja magát (eddig).

Ezek is érdekelhetik