Sport

2014.05.01. 17:17

A bronzért játszhat a Csurgói KK

A hagyományokat követve az idén is az MKB-MVM Veszprém KC és a Pick-Szeged feszül majd egymásnak a férfi kézilabda bajnoki döntőben, miután a Tisza-parti együttes szerdán este Csurgón is magabiztos győzelmet aratott.

Fenyő Gábor

Csurgói KK–Pick-Szeged 22–28 (9–13)
Reménykedve várta a népes csurgói publikum a két győztes ütközetig tartó bajnoki elődöntő második felvonását, ugyanis a Dél-somogyi kisvárosban ebben az évben már kétszer is hatalmas csatára kényszerítették a Pick-Szegedet. A bajnoki alapszakaszban egy gólos vendégsiker született, a Magyar Kupában viszont – ugyancsak egyetlen találattal – a Csurgói KK nyert.

A házigazdák szerezték meg a vezetést – majd szétvetette az öröm a csurgói csarnokot –, aztán sajnos sokáig semmi. Bő negyedórát kellett várnia a szurkolóseregnek arra, hogy kedvenceik újra bevegyék az amúgy szenzációs formában védő válogatott Mikler Roland kapuját. Apró szépséghiba, hogy ekkor már 6–2-re ment a Szeged, s a hazaiak mestere, Imre Vilmos kénytelen volt magához rendelni a játékosait. Küzdött, „darált” a csurgói egylet, ám biztosan őrizte négy gólos előnyét a Tisza-parti alakulat.

Szünet után is parádézott a szegedi hálóőr, a csurgói portásokról viszont ez nem mondható el. Balogh Zsoltot – aki egymaga kilenc gólt vágott – képtelenség volt tartani, ráadásul a házigazdák négy hétméterest is elszúrtak. A (fájó) vereségnek azért van némi pozitívuma is: maradt idő a Balatonfüred elleni bronzcsatára ráhangolódni. A döntő nem jött össze – tegyük hozzá, hogy ez a realitás –, a bronz viszont kötelező Csurgón.



Csurgó, 1200 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.
Csurgói KK: Wyszomirski – Gazdag (2), Grebenár (4), Pordán (1), Puhoszkij (2), Savic, Aguirrezabalaga. Csere: Pallag (kapus), Borsos (1), Oláh G. (2), Lele (5/3), Vadkerti G. (2), Szöllősi (2), Nagy M. (1), Herbert, Országh. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Pick-Szeged: Mikler – Balogh (9), Mindegía (3), Zubai (1), Ilyés (3), Vadkerti A. (1), Parrondo. Csere: Tatai (kapus), Larholm (2/2), Prce (4), Vranjes (3), Ancsin (2), Hegedűs M., Kekezovics, Blazevic, Laszica. Vezetőedző: Carlos Pastor.
Kiállítások: 4 perc, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 7/3, illetve 4/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!