Sport

2015.01.07. 20:00

Kosárlabda: győztes meccsen mutatkozott be az új irányító

Magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a Kaposvári KK együttese az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság 15. fordulójában. A hazaiaknál jó játékkal mutatkozott be a frissen igazolt amerikai Branden Frazier.

Kun Zoltán

Kaposvári KK–Naturtex-SZTE-Szedeák
90–77 (24–20, 21–17, 27–19, 18–21)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Pálla Z., Boros T., Praksch P.

A Szeged ellen lépett pályára a Kaposvári KK az NB I./A kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában. A vendégekénél Varga Zalánt és Molnár Bencét már nevezték a mérkőzésre, de Csorvási Levente, Wirth Ádám és Vágvölgyi Ákos nem tudta vállalni a játékot. Nikola Lazics vezetőedző helyzetét nehezítette, hogy a bokasérülést szenvedő Branko Jerimirov is kidőlt a sorból.

A kaposváriaknál a kezdőcsapatban kapott helyet a frissen igazolt amerikai Branden Frazier. A vendégek Csirics kosaraival rajtoltak, a hazaiaknál pedig Spica volt kezdetben eredményes. Frazier első kosarára sem kellett sokáig várni, ám a kezdeti gyengébb védekezés miatt rendre jöttek a szegedi válaszok. A negyed derekán Raivio aktivizálta magát, s 17–11-nél jöhetett is az első időkérés Lazicstól. A folytatásban Balaban révén zárkózott a Szeged, amelyben Kuntics is rendre újabb pontokat szerzett. Át is vették a vezetést az alföldiek, kihasználva, hogy a kaposváriak percekig nem találtak gyűrűbe. Elég volt azonban néhány gyors akciót vezetni ahhoz, hogy egy 9–0-ás rohammal újra a hazaiak legyenek kedvezőbb helyzetben.
[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Spica ezúttal vezéregyéniség volt
[/caption]
Érdekesség, hogy az első félidőben csak Balaban, Csirics és Kuntics szerzett pontot a vendégeknél. A nagyszünetet követően távolról is betaláltak a somogyiak, ezzel pedig tíz egység fölé nőtt a különbség. Hendlein zsákolását követően 58–43-nál kért ismét időt Lazics edző, de a remek napot kifogó Spica ellen nem volt hatékony fegyver. Frazier légpasszát Hendlein zúzta gyűrűbe a 27. percben nagy ovációt kiváltva a lelátón. A záró szakaszt 72–56-ös előnnyel kezdte a Kaposvári KK, amelyben Frazier egyre inkább hasznossá tette magát. Spica növelte a távolságot húsz pontnyira, a győzelem tudatában pedig már kiengedtek a végjátékban a hazaiak. Hendlein büntetői végül biztosították, hogy az egymás elleni összevetésben is jobb legyen a Kaposvári KK.Kaposvári KK: Frazier (17/3), Fodor M. (4), Raivio (22/9), Hendlein (12), Spica (21). Csere: Horváth M. (-), Jancsikin (3), Benke (-), Grebenár (6), Papp P. (5/3). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Naturtex SZTE Szedeák: Kuntics (12/3), Molnár A. (2), Kiss Zs. (4/3), Csirics (29/9), Balaban (28). Csere: Molnár B. (-), Varga Z. (-), Révész (2), Mike (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Simándi Árpád.
Jók: Spica, Raivio, Hendlein, Frazier, illetve Balaban, Csirics.

Fekete Ádám: – Ezúttal csak a győzelem volt a fontos, ez megvan. Gratulálok a fiúknak és örülök új játékosunk, Branden Frazier sikeres bemutatkozásának.
Nikola Lazics: – Gratulálok a Kaposvárnak, teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Problémáink ellenére a játékosaink nem adták fel a mérkőzést, mindent megtettek, amit lehet, de jobb volt a Kaposvár.

Ezek is érdekelhetik