Sport

2015.01.02. 11:18

Labdarúgás: új edző és ügyvezető Siófokon

Soós Imre a másodosztályban kieső helyen álló FGSZ Siófok új vezetőedzője, az ügyvezetői feladatokat pedig Bíró Gábor látja el a jövőben Horváth Károly helyett.

Keszthelyi Zoltán

A Horváth Károlyt váltó László András vezetőedző három mérkőzésre kapott megbízást az őszi szezon végén, tavasszal viszont már Soós Imre irányítja a kék-sárgák szakmai munkáját jelentette be honlapján a balatoni klub. Soós Imre a harmadosztályú BKV Előre kispadját cserélte fel a Siófokéra. Az utóbbival a legutóbbi szezonban harmadik lett, ám ezt a teljesítményt nem sikerült megismételnie, hisz fél távnál „csak” hatodik a fővárosi együttes a harmadosztály nyugati csoportjában.

Annak ellenérem, hogy Soós Imre mintegy másfél éve nem dolgozott az NB 2-ben nagy rutinnal bír ebben az osztályban, hiszen Mosonmagyaróváron, Cegléden, Gyirmóton, Sopronban is irányított csapatot, ahogy BKV Előre kispadján is ült a második vonalban. Az élvonalra is volt esélye Gyirmóton, ám ott nem tudta befejezni a megkezdett munkát. Siófokon nem lehet más célja, mint benntartani a klubot a másodosztályba, ami nehéz feladat lesz elég csak arra gondolni, hogy három idegenbeli meccsel kezd a győzelmi kényszer alatt játszó együttes...



A klubvezetésben is történt változás, Horváth Károlyt Bíró Gábor váltja az ügyvezetői poszton, ám úgy tudjuk, előbbi továbbra is marad a klubnál. Az utóbbi – kisebb kaposvári kitérőt követően – hosszú évek óta a klub alkalmazásában áll, vagyis nem lesz idegen számára a feladat, melynek komoly tervekkel vágott neki. Olyanokkal, melyekre eddig nem fordítottak figyelmet...
– Mindenképpen szeretnék nagy figyelmet szentelni szurkolóinknak, és visszacsábítani minél több nézőt a lelátókra – ígérte a klub honlapján Bíró Gábor. – Fontos helyen szerepel nálam a marketing és a reklám, hiszen sokan ez alapján ítélnek meg egy csapatot, valamint szoros együttműködés kell az utánpótlással, hogy a fiatalok is érezhessék, ők is szerves részei a klub életének. A feladat összetett és adott: bízom benne, hogy sikerül kialakítani egy családias légkört, és egy olyan szerethető csapatunk lesz, amely alázattal és vasakarattal 90 percen át küzd, ha kell, vért izzad, és ezt látva minél többen mellénk állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!