Sport

2015.06.05. 10:02

Kézilabda NB I: szélsőt és irányítót igazolt a Csurgói KK

A fiatal jobbszélső, Hornyák Péter a német Essen csapatától érkezik Csurgóra, míg a portugál irányító, Filipe Mota Romániából teszi át székhelyét Somogyba.

Sonline/cskk.hu

Az 1995. október 4-én született Hornyák Péter mindössze 15 évesen, a Dunaújváros színeiben mutatkozott be a magyar élvonalban – írja a Csurgói KK hivatalos honlapja. Ezt követően, 2011 nyarán igazolt Balatonfüredre, ahol idővel alapember is lett Sótonyi László csapatában.



Két év füredi szereplés után a német másodosztályban szereplő Essen csapatába igazolt, ahol az idén 36 mérkőzésen 99 gólt ért el. Az új igazolás az utánpótlás válogatottbeli szereplések után most akár a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhat, hiszen ő is tagja a Portugália és Ukrajna ellen készülő magyar keretnek. Hornyák Péter 2017 nyaráig kötött szerződést a Csurgói KK-val.

Filipe Mota is Csurgón

– A 31 éves portugál irányító éveken át erősítette a Porto csapatát, ahonnan 2013-ban, éppen Magyarországra igazolt el – áll a Csurgói KK honlapján. A Győr színeiben 38 mérkőzésen 144 gólt ért el, ám a bennmaradáshoz ez is kevés volt, így ezt a szezont már Romániában töltötte a korábbi válogatott irányító.
Mota leigazolása egyben azt is jelenti, hogy kialakult a Csurgói KK végleges kerete, melyet már csak az esetleges kölcsönadások befolyásolhatnak.

Játékoskeret a 2015/2016-os szezonra

Kapusok: Balogh Tibor, Bartucz László, Székely Márton; balszélsők: Gazdag Tibor, Nagy Máté; balátlövők: Darko Dimitrievski, Faluvégi Rudolf, Jakub Mikita; irányítók: Filipe Mota, Vadkerti Gábriel; beállók: Gafar Hadziomerovic, Herbert Gábor, Pordán Bálint; jobbátlövők: Josip Pazin, Stefan Cavor; jobbszélsők: Gebhardt Ádám, Hornyák Péter.
A felnőtt kerettel kezdi meg a felkészülést az utánpótlásból Hanusz Egon, Jerebie Iulian Ernest és várhatóan Géczi Áron is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!