Sport

2017.03.25. 20:14

Forrt a víz az uszodában: kiállítások, sérülések a pólórangadón

FÉRFI VÍZILABDA OB I. Az első félidő a házigazda kaposváriaké, a második játékrész pedig a szomszédvár pécsieké volt, így igazságos – ám békésnek egyáltalán nem mondható, páros kiállításokkal és sérülésekkel fűszerezett – döntetlennel zárult a dunántúli pólórangadó.

Fenyő Gábor

Kaposvári VK–Pécsi VSK-
Mecsek Füszért 8–8 (3–1, 4–2, 0–3, 1–2)
Kaposvár, 200 néző. V.: Kun Gy., Homonnai.

Folyamatosan szórták ki a játékosokat

Bő másfél perc elteltével Sántavy Máté kezdte meg a látványos hálószaggatást, akit nem sokkal később Varga Zsolt, majd a másik öreg harcos, Vindisch Ferenc követett. A második etapot is magabiztosan hozta a házigazda Kaposvári VK, miközben a sporik mindkét csapatból folyamatosan szórták ki a játékosokat. Volt, amikor hat mezőnyjátékos helyett csak négyen csatáztak a négy ellen.

Négy páros kiállítást ítéltek a sporik

Úgy tűnt, hogy a szünetre (7–3) el is dőlt a meccs, ám a folytatásban a pécsiek egymás után négyszer is betaláltak (7–7). Idegnyugtatóként hatott Vindisch Ferenc majd félpályáról lőtt gólja, ám a vendégek ismét egyenlíteni tudtak.
A dunántúli pólórangadón mondhatni végig forrt a víz a medencében. A sporik – erre is ritkán van példa – négy páros kiállítást ítéltek, az ügyeletes orvosnak, dr. Putorek Zitának pedig szinte mind a négy negyedben akadt dolga.



Kaposvári VK: Krémer – Vindisch (2), Varga Zs. (2), Kovács O. (1), ifjabb Berta (1), Juhász-Szelei, Tóth K. Csere: Sántavy (1), Palotás (1), Dobos D., Hegedűs B., Pataki, Polovic. Játékosedző: Szécsi Zoltán. Edző: idősebb Berta József.
Pécsi VSK-Mecsek Füszért: Barát – Gogov (2/1), Kolozsi (1), Csacsovszky A. (1), Csacsovszky E. (1/1), Horváth Zs., Lajkó. Csere: Józsa O. (kapus), Csaba M. (1), Krizsán (1), Rakonjac (1), Macsi, Safrankó, Opacak. Vezetőedző: Lukács Gergely.
Emberelőnyös helyzetből született gólok: 15/1, illetve 12/2.
Akciógólok: 7, illetve 4.
Ötméteresek: 1/–, illetve 2/2.
Kipontozódott: Pataki (a 22. percben), Opacak (a 24. percben), Krizsán (a 29. percben).

Mestermérleg

Szécsi Zoltán: – Három pontot terveztünk, amiből végül csak egy lett, mégis örülök, hogy megőriztük a veretlenségünket a középszakaszban. A második félidőre gólképtelenné váltunk – ekkor csak egyszer sikerült betalálnunk a pécsiek kapujába –, mégis itthon tartottunk egy pontot.
Lukács Gergely: – Kemény, brusztos meccs volt két ellentétes félidővel; az első a hazaiaké, a második pedig a miénk volt. A harmadik negyedre állt össze a játékunk, főleg a védekezésünkkel vagyok elégedett. Az éles végjátékból mindkét csapat kikerülhetett volna győztesen, éppen ezért úgy gondolom, hogy reális a pontosztozkodás.

Az első félidő a házigazda kaposváriaké, a második játékrész pedig a szomszédvár pécsieké volt, így igazságos – ám békésnek egyáltalán nem mondható, páros kiállításokkal és sérülésekkel fűszerezett – döntetlennel zárult a dunántúli pólórangadó. Fenyő Gábor Igazságos döntetlennel zárult a dunántúli pólórangadó -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!