Sport

2017.04.01. 18:45

Hiába a nagy mezőnyfölény, kikapott Veszprémben a Rákóczi

A VLS Veszprém otthonában lépett pályára a Kaposvári Rákóczi FC a Labdarúgó NB III. Nyugati csoportjának 25. fordulójában. A hazaiak az első félidőben kétgólos előnyt szereztek, a kaposváriak pedig csak szépíteni tudtak a második játékrészben.

Klein Péter

VLS Veszprém–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (2–0)
Veszprém, 200 néző. V.: Sipos (Szécsényi, Molnár I.).

Két lövés, két hazai gól

Esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést a Rákóczi, már a saját térfelén letámadták a hazaiakat, akik számára Kollega Krisztián megállítása szinte lehetetlen feladatnak bizonyult. Ennek ellenére a Veszprém szerzett vezetést. A bakonyiak első helyzetét Bognár Bence váltotta gólra, miután két csel után kilőtte a jobb alsót (1–0). A veszprémiek támadója hat perc múlva megduplázta csapata előnyét, szabadrúgásból vette be Gőcze Gergő kapuját (2–0). Kétgólos hátrányban változtatott a taktikán Artner Tamás, a Rákóczi vezetőedzője, a védekező középpályás, Márton András helyett egy támadó Mayer Milán érkezett a pályára. A szünetig azonban hiába játszott nagy mezőnyfölényben a Kaposvár, nem tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni a betömörülő Veszprém ellen.

Csak a szépítés jött össze

A második félidőben sem változott a játék képe, a kaposváriak mezőnyfölényben támadtak, a hazaiak pedig őrizték előnyüket. A 78. percben tudta csak feltörni a bakonyiak védelmét a somogyi együttes, ekkor Kollega Krisztián egy szóló után bombázott a bal felsőbe (2–1). A kaposváriak ezt követően rohamoztak az egyenlítésért, de hiába és vereségüknek köszönhetően már a dobogós hely megszerzésért is nagyot kell küzdeniük a folytatásban.

Veszprém: Hársfalvi – Krebsz, Felber, Dobsa, Gunther (Sárossy, 82. p.) – Bene (Molnár M., 72. p.), Gulyás, Kocsis, Kókány – Bognár, Márkus (Büki, 51. p.). Vezetőedző: Orbán Tamás.
Kaposvári Rákóczi FC: Gőcze – Nagy J., Lakatos G., Vadas, Hadaró – Márton (Mayer, 29. p.) – Nagy K., Ivancsics (Kertész, 59. p.), Szakály A., Kollega K. – Hujber (Godzsajev, 69. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.
Gólszerző: Bognár (16. és a 22. p.), illetve Kollega K. (78. p.).
Sárga lap: Kókány (57. p.), illetve Lakatos G. (77. p.).

Ezek is érdekelhetik