Sport

2017.07.01. 20:51

A nagy hőségben is meghódították a Desedát

Hétszázötven méter úszás, húsz kilométer kerékpározás, s öt kilométer futás: ötödször mérték össze felkészültségüket szombaton a BM Triatlon Országos Bajnokság indulói. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nagyatádi Triatlon és Szabadidősport Egyesület szervezésében rendezték meg a versenyt a Desedánál, ahol a belügyi szervek sportolói bizonyították erőnlétüket.

Harsányi Miklós

– Le a kalappal: ez ám a teljesítmény – jegyezte meg egy középkorú férfi, aki barátaival az egyik partmenti büfében sörözött, miközben a futók tempósan rohantak a cél felé.
Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől tudjuk: a Desedában 750 métert tempóztak az indulók, a mezőny leggyorsabb úszója nem sokkal több mint 13 perc után lépett a stégre. A depóban kerékpárra pattantak, s 20 kilométert tekertek a Toponárt és Kaposfüredet összekötő úton.



– A versenyzőket próbára tette a két, egyenként tíz kilométeres kör – folytatta. – A dombos terep, a száznyolcvan méteres szintkülönbség igencsak kivett az indulók erejéből. A harmadik részben futócipőre váltott a 29 egyéni induló valamint a hét váltó harmadik versenyzője. S öt kilométer futás várt a sportolókra a parton.
A férfi felnőtt II. kategóriában hatodik helyen végzett Somogyi Tamás, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója. A női abszolútban Antalicz-Gergelics Natália, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársa győzött, míg férfi és vegyes váltóban a somogyi csapat – Antalicz-Gergelics Natália, Antalicz Loránd, Mészárosné Szalontai Szilvia – a negyedik lett. Az összesített eredmények alapján – az a csapat, amelyik egyéniben női és férfi versenyzőivel is képviseltette magát valamint váltó csapatot is kiállított – az idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata hódította el a legjobbnak járó kupát. A somogyi csapat – Antalicz-Gergelics Natália, Antalicz Lorán, Mészárosné Szalontai Szilvi, Somogyi Tamás – a második helyen zárta a megméretést.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!