kézilabda

2019.05.08. 20:20

Bronzérmes lett az Siófok a hazai bajnokságban

Könnyed sikert aratott a Siófok Székesfehérváron, mely visszafogott teljesítménnyel is negyven perc alatt lerendezte a házigazdákat, hisz már ekkor nyolc volt az előnyük. Ezzel a győzelemmel már biztosan bronzérmesként zárják a bajnokságot.

Keszthelyi Zoltán

Edzőmeccs jellege volt a találkozónak, melyen tizennégy perc után már néggyel mentek a balatoniak, akik két hetest is rontottak ez idő alatt. A házigazdákat ezt követően a tizenkilencedik percre még hagyták egyenlíteni, ám a folytatásban már csak egy csapat, a Siófok volt a pályán.

A balatoniak az egész mérkőzésen a tanácstalanság jeleit mutató, körülményesen játszó házigazdákat végül tízzel verték, ami igencsak hízelgő a fehérváriakra nézve a játékukat látva, ám ott volt a sok hibát vétő Kobeticék fejében a hétvégi EHF kupa döntő visszavágója, melynek közelsége miatt Moen edző is szinte végig forgatta az együttesét, melyből Böhmén kívül minden mezőnyjátékosa betalált, pedig utóbbi büntetőt is lőhetett. Annyiban meglepő csak a könnyed siker, hogy ez volt az Alba utolsó hazai bajnokija, így „búcsúzóul” nagyobb lelkesedés volt várható attól a csapattól, melynek otthonában eddig csak a Győr, Fradi, Érd hármastól kapott ki.

A siker alapja megint a jó védekezés volt Dedu vezényletével, aki az első félidőben tíz, a fordulás után pedig nyolc védést mutatott be! Támadásban ezúttal a második félidő sikerült jobban, melyben Nze Minko és Khmyrova volt a vezér három-három találattal, míg az elsőben Aoustin volt a legeredményesebb hárommal.

Ezzel a sikerrel bebiztosította harmadik helyét a bajnokságban a Siófok, mely remek szériában van, hisz a fehérvári már a hetedik veretlen meccsük volt, melyből a hatodik, amit megnyertek!

Alba Fehérvár KC – Siófok KC 20-30 (10-13)

Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.

Alba: Györkös – Májer, Rózsás 1, Temes 3(3), Zhilinskaite 5, Mendy 3, Pelczéder. Csere: Gorshenina 4, Boldizsár, Szarka 1, Varga E. 3(1), Utas. Edző: Deli Rita.

SKC: Dedu – Böhme, Jezic 4, Perianu 1, Kobetic 3, Khmyrova 3, Aoustin 5(1). Csere: Solberg (kapus), Elghaoui 2, Gonzalez 2, Janjusevic 2, Nze Minko 4, Wald 2, Such 2. Edző: Tor Odvar Moen.

Kiállítás: 6(2), illetve 4(2) perc.

Hétméteres: 5/4(3/3), illetve 3/1(2/-).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában