Férfi kézilabda Ligakupa, 2. mérkőzés

2019.05.25. 09:50

Három góllal kapott ki a Csurgói KK

A Ligakupa döntőjének második mérkőzésén ismét három találattal volt jobb, így összesítésben hat góllal bizonyult jobbnak a Csurgónál a HE-DO B.Braun Gyöngyös csapata, amely a klub történetének legnagyobb sikerét érte el, így  a Ligakupa Eger, és Komló után idén  a Mátra aljára került.

Huszár Hajnalka

 

Csurgói KK – HE-DO B. Braun Gyöngyös 23-26 (11-12)

Összesítésben: 50-56

Csurgó, 900 néző

V.: Hargitai, Markó

CSURGÓ: Füstös, Szabó (kapusok) – Varjú 2, Hanusz 3, Bazsó, Csabai, Szeitl 2, Brezovszky 1 (1), Pavlovic 4 (3), Kerkovits 2, Hadziomerovic, Kovacevic 3, Farkas 6. Edző: Bencze József.

GYÖNGYÖS: Tóth M., Buzogány (kapusok) – Ivitz, Urbán 1, Németh, Jaros, Sipeki 3, Varsandán 2, Ubornyák 3, Gábori 4, Vilovszki, Gerdán 1, Krivokapics 10, Gráf 1 (1), István 1. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 1/1.

Fantasztikus hangulat uralkodott a Sótonyi László Sportcsarnokban, köszönhetően a majd ötven fős gyöngyösi és a hazai szurkolóknak. A Csurgó kezdte jobban a találkozót elöbb Varjú majd Farkas vette be az egész találkozón kiválóan védő Tóth Mihály kapuját. A Gyöngyös a harmadik percben szerezte meg az első találatát Ubornyák révén. Innen nagy taktikai csata alakult ki, látszott, hogy mind a két csapat felkészült a másik együttes repertoárjából. Ennek megfelelően egyik együttes sem tudott meglépni a másiktól az első játékrészben, így a döntés a második félidőre maradt.

Az egész meccsen kiválóan játszó Milorad Krivokapics lőtte a második játékrész első találatát, amire Farkas találata felelt. A 43. percig fej fej mellett haladt a kétcsapat,, ám ekkor egy 5 perces csurgói gólcsend következett be, ezalatt a Gyöngyös háromszor is eredményes volt. Bencze József egy időkéréssel próbálta meg felrázni tanítványait, de ez csak arra volt elegendő, hogy ne legyen nagyobb a különbség a két csapat között. A mérkőzés hajrájában 6 gólós hátránnyal érkezett a Csurgó, és Farkas, Kovacsevics és Brezovszky találataival sikerült szépíteni, de a gyöngyösiek győzelme nem forgott veszélyben. A döntő gólkirálya Krivokapics Milorad lett 13 találattal, a második helyen 10-10 góllal Antonijo Kovacsevics és Darko Pavlovics végzett.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra és az egész egyesületre az egész éves teljesítményükért- értékelte a találkozót Konkoly Csaba vezető edző. Nagyon készültünk, mert tudtuk hogy a modern kézilabdában a három gól nem előny. Tudatos játékkal sikerült megvívnunk ezt a csatát egy kiváló Csurgó ellen. Ezzel nagy tettet hajtottunk végre, és örülünk hogy ilyen szép sikerrel zártuk a szezont.

Csatlakozva kollégámhoz, én is szeretném kiemelni, hogy nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen mindent elkövettek, hogy sikeresen zárjuk a bajnokságot, és eredményesek legyünk a kupákban- mondta Bencze József. Rengetek ziccert, helyzetet hagytunk ki, amelyek ha a kapuba találnak, akkor kiélezettebb lett volna a végjáték. Köszönet a szurkolóinknak, akik egész évben támogattak bennünket a szurkolásukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában