röplabda

2019.05.01. 12:45

Irány Európa: beállította a klubrekordot a Diamant

Nem mindennapi előzmények és egy fordulatos, ötszettes csata végén 3–2 arányban győzött az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata Jászberényben, így megszerezte az Extraliga-kvalifikáció első helyét, a 2019/2020-as évadot pedig összességében az ötödik helyen zárta.

Molnár Gábor

Sasa Nedeljkovic vezetőedző tanítványai beállították a 2008-as klubrekordot, ráadásként pedig kivívták a lehetőségét annak, hogy az ősszel bemutatkozzanak a nemzetközi porondon is.

A kaposvári lányok már hétfőn útra keltek, ugyanis kedden este a szezon legfontosabb mérkőzése várt rájuk: Jászberényben biztosíthatták be ötödik helyüket. Az előzetes számolgatások egyértelművé tették, hogy csak a győzelem a megnyugtató eredmény a szerdai Balatonfüred–MTK találkozó előtt egy nappal, így a csapat ennek megfelelően nagy kedvvel, motiváltan érkezett meg az összecsapás helyszínére.

Amikor a két együttes felállt a kezdéshez a Bercsényi úti csarnokban, egyszerre több helyen elkezdett beázni a terem. A játékvezetők és a csapatok türelmesen vártak, hátha változik a helyzet, de mivel nem történt javulás, bejelentették, hogy ezen az estén, ebben a teremben nem lehet pályára lépni, mert az igen balesetveszélyes lenne. A gyors egyeztetést követően a felek megegyeztek abban, hogy lejátsszák a mérkőzést a néhány utcányira lévő Nagyboldogasszony iskola termében. A költözés és az újbóli bemelegítés majdnem két órát vett igénybe, így végül 19 óra helyett nem sokkal kilenc előtt indulhatott útjára a labda.

A kaposváriak magabiztosan hozták az első játszmát ezen a rangadón, amely a két válogatott, Lékó Lilla és Pintér Andrea, valamint a vezetőedző Deme Gábor búcsúmeccse volt. A házigazda ezután egyenlített, a harmadik játékrész aztán újból a kaposváriakról szólt, akik mindössze 14 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A folytatásban ismét a Jászberény diktálta a tempót, így az ötödik, rövidített játékrészre maradt a döntés. Itt újra azt történt, amit Miklaiék akartak: már az elején kézbe vették az irányítást, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a sikerük. Az utolsó két pontot Nevena Iricanin ütötte be, ezt követően pedig elkezdődhetett az önfeledt örömtánc a parketten.

A kaposvári röplabdás lányok idegenbeli sikerükkel teljesen megérdemelten szerezték meg a bajnokság ötödik helyét, és így, ha minden a tervek szerint alakul, elindulhatnak a Challenge Kupában is, amely az egyesület első nemzetközi kupaindulása lehet.

Sasa Nedeljkovic együttese a bajnokságban összesen 31 mérkőzést játszott, és mindössze két alkalommal kapott ki. Hazai pályán végig megőrizte veretlenségét, és amikor igazán kellett, hozta a legnagyobb rangadókat is. Komoly fegyvertény, hogy az kvalifikáció küzdelmei során két olyan csapatot is sikerült megelőzni, amely az alapszakasz során az Extraligában edződött. A számok tehát önmagukért beszélnek, és a klub vezetőinek nem titkolt célja, hogy az előttünk álló hónapokban olyan együttest alakítsanak ki, amely az új Kaposvár Arénában versenyben lesz majd az ország legjobbjaival.

Jászberény–1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2–3 (-17, 19, -14, 20, -9)

Jászberény, Nagyboldogasszony Iskola, 300 néző. V: Gyulai, Pőcze.

Jászberény: Petrenkó (5), Jakovcsuk (12), Devaney (14), Riczkó (2), Szavovics (10), Pintér (10). Csere: Lékó (liberó), Maliseva(-), Bulajics (14), Cveticsanyin 2. Vezetőedző: Deme Gábor.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Vacsi 11, Miklai 12, Szűcs K. 15, Leidgeb 9, Cesljar 2, Iricanin 15. Csere: Héri (liberó), Kalmár 1, Császár 2, Horváth A. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Az eredmény alakulása

1. játszma: 4–8, 11–16. 14–21. 2. játszma: 8–4, 16–8, 21–11. 3. játszma: 3–8, 9–16, 13–21. 4. játszma: 8–7, 16–14, 21–16. 5. játszma: 3–5, 5–10, 6–12.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában