Magyar Kupa

2017.09.20. 22:02

A kaposváriak is búcsúztak a kupától

A Magyar Kupa hatodik körének zárómérkőzésén a Puskás Akadémia FC együttesét fogadta a Kaposvári Rákóczi FC. A somogyi zöld-fehérek nem tudtak bravúrt bemutatni, így kiestek a sorozatból.

Klein Péter

Kaposvári Rákóczi FC–Puskás Akadémia FC 1–3 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 300 néző. V.: Szilasi (Lémon, Aradi).

Sokkal veszélyesebben kezdett az NB I.-es Puskás Akadémia FC csapata. Többet birtokolták a labdát a felcsútiak, s nyomás alatt tartották a kaposváriakat. A 27 percben a vezetést is megszerezte a vendégcsapat: egy középre adott labdát nem tudtak kivágnia a hazai védők, ami így Prosser Dániel elé került, aki közelről a bal alsóba lőtt. Böjte Patrik vezérletével a kaposváriak több tetszetős támadást is vezettek, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani az első félidőben.

 

A második játékrész elején Zsidai László beívelését fejelte a hálóba Perosevics Antonio. Nem tört meg a bekapott góltól a Rákóczi, hiszen három perccel később Ivancsics Gellért beadását Lakatos Gergő nagy erővel fejelte a kapuba. A találkozó hajrájához érve Ur László rántotta le utolsó emberként Josip Knezevicset, amiért villant a piros, ráadásul a megítélt szabadrúgást Latifi Liridon belőtte, így duplán bűnhődtek a hazaiak. Az újabb bekapott gól és a kiállítás után elvesztette a hitét a Rákóczi, a vendégek több helyzetet is kialakítottak, de újabb gólt már nem szereztek.

A kaposváriaknak nem sikerült a bravúr, így búcsúztak a két osztállyal feljebb szereplő Puskás Akadémia ellen. Artner Tamás tanítványai helyenként egyenrangú partnerei voltak a felcsútiaknak, nem játszottak alárendelt szerepet a mérkőzésen még tíz emberrel sem.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta –Nagy J., Szabó A. (Kollega K., 63. p.), Lakatos G., Fodor M. – Ur, Szakály A. – Nagy K., Ivancsics (Vachtler, 75. p.), Böjte (Sóron, 63. p.) – Andorka, Vezetőedző: Artner Tamás.

Puskás Akadémia FC: Danilovics – Osváth, Poór, Vanczák, Spandler – Bacelics-Grigics Zsidai – Prosser (Szécsi, 56. p.), Madarász (Knezevics, 60. p.), Latifi (Diallo, 79. p.) – Perosevics. Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerzők: Lakatos G. (55. p.), illetve Prosser (27. p.), Perosevics (51. p.), Latifi (74. p.)

Kiállítva: Ur (74. p.).

Sárga lap: Perosevics (54. p.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában