röplabda

2019.03.29. 21:22

Megküzdött a győzelemért a Fino Kaposvár a MAFC ellen

Hazai pályán kezdte a két győzelemig tartó negyeddöntős párharcot a Fino Kaposvár a férfi röplabda Extraligában a MAFC ellen.

Molnár Gábor

A mérkőzés elején jobbára egymás hibáiból éltek a csapatok, rengeteg elrontott nyitás és elpuskázott támadás jellemezte ekkor a játékot. A lelkesen küzdő fővárosiak tartották a lépést a somogyiakkal, sőt egy-egy pont elejéig a vezetést is átvették. A hajrához kart karba öltve érkeztek a mérkőző felek, Ifjabb Nagy Péter bombájával 24–23-nál szettlabdához jutottak a hazaiak, ezt (és még kettőt) hárították a budapestiek, sőt 26–27-nél már ők álltak jobban. A folytatásban felváltva estek a pontok, 32–32-nél Németh Ferenc elrontott egy nyitást, majd miután a Fino kivédekezett egy MAFC-támadást, Horváth Kristóf elemi erejű bombája pontot tett a maratoni szett végére.

 

Az elvesztett nyitány nem szegte kedvét Novák László tanítványainak, sőt sokkal felszabadultabban játszottak, aminek az lett az eredménye, hogy 6–11-nél időt kellett kérnie Demeter Györgynek. Sokáig úgy tűnt, nem használtak a mester szavai, hiszen nem tudott faragni hátrányából a rekordbajnok, aztán magasabb fordulatszámra kapcsoltak a kaposváriak és egy pontra felzárkóztak, de hiába, Bohnicsek egy ásszal játszmalabdához juttatta egyletét és innen már nem engedte ki kezei közül az egyenlítést a MAFC.

A harmadik játszma hazai fölényt hozott, bár a hajrában kicsit kiengedtek Bozókiék, de szakaszgyőzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben. A negyedik felvonásban mindkét egylet rengeteg nyitást rontott, a hazaiak azonban sokkal hatékonyabban támadtak, így megnyerték a közel két órán át tartó ütközetet.

Fino Kaposvár–MAFC-BME 3–1 (32, -22, 17, 15)

Kaposvár, 250 néző. V.: Vári P., Tillmann Gy.

Fino Kaposvár: Horváth K. (15), Kalmár (6), Ifjabb Nagy P. (19), Bozóki (15), Nagy J. (7), Keen (3). Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Szabó Bence (-). Vezetőedző: Demeter György.

MAFC-BME: Posztós (6), Eke (9), Németh F. (12), Bohnicsek (15), Szabó Balázs (7), Bakóczy (4). Csere: Bene (libero), Csoma (3), Kun (-), Török (-), Tar (1), Csépke (-).Vezetőedző: Novák László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában