Látványtánc

2019.06.04. 10:40

Nézők százait ejtette rabul a látvány, a tánc

Az V. Crystal Kupa Országos Látványtáncverseny nézők százait csábította hétvégén a sportcsarnokba.

Harsányi Miklós

A közel 400 induló tudása legjavát nyújtotta, a hétvégi erőpróbát Dér Tamás kaposvári alpolgármester nyitotta meg.

Pörgős tempó jellemezte a rendezvényt: a látványtáncversenyre 16 egyesület nevezett be. Takács-Békési Zsanett, a kaposvári Crystal SC vezetőedzője szerint örömre ad okot, hogy az ország távolabbi településeiről is sokan érkeztek. S azok sem maradtak ki az élményből, akik személyesen nem lehettek jelen, a megméretést élőben közvetítették az interneten.

 

– Öt korcsoportban, kilenc kategóriában 142 produkciót értékelt a zsűri – közölte Takácsi-Békési Zsanett. – A százhárom első helyezetten kívül 26 második, kilenc harmadik, három negyedik, s egy ötödik helyezést is kihirdettek, s több mint száz különdíjat osztottak ki.

A vezetőedző szerint a látványtánc újabb és újabb fiatalokat vonz, s szükség van az ilyen jellegű találkozókra és versenyekre, ahol az indulók bizonyíthatnak.

Ezúttal a nagyatádi, a siófoki és a pécsi indulókon kívül kaposvári csapatok – többek közt Nita Dance Club egyesület, Kapos Dinamic SE, BNK Stúdió, Ametiszt TSE, Takács Amarilla TS – versenyzői mutatták meg tudásuk legjavát. Dér Tamás alpolgármester valamint Lomniczi Attila, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola szakosztályvezetője adta át a díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában