szavazásértékelés

2019.10.17. 11:03

Olvasóink szerint megérdemeltük ezt a bírói bakit

Az Azerbajdzsán ellen megszerzett három ponttal életben maradtak az álmok, hogy a magyar válogatott pályára léphessen a Budapesten is megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. Ebben a győzelemben azonban nem kis szerepe volt a selejtező játékvezetőjének, Dennis Higlernek.

Dutch referee Dennis Johan Higler (C) unvalidates an Azeri's score between Hungary's goalkeeper Peter Gulacsi (R2), midfielder David Siger (R) and defender Willi Orban (L2) and Azerbaijan's midfielder Araz Abdullayev (L), midfielder Eddy Israfilov (L2) and midfielder Gara Garayev (L4) during the UEFA Euro 2020 qualifier Group E football match Hungary v Azerbaijan at the Groupama Arena in Budapest, Hungary, on October 13, 2019. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Attila Kisbenedek

A Magyarország-Azerbajdzsán Eb-selejtező mérkőzés hosszabbításában ugyanis szabadrúgáshoz jutott a vendég csapat, a beadást követően lefejelt labda pedig az ellenfél játékosának hasáról Gulácsi kapujába került. Szabad szemmel szinte alig lehetett látni, hogyan került a bogyó a hálóba, az azeriek mindenesetre nagyban ünnepeltek, amikor is a holland játékvezető kezezésre hivatkozva érvénytelenítette a találatot.

https://streamable.com/e1kpm

A magyar szurkolókban, a válogatott tagjaiban, meg úgy az egész stábban megállt az ütő, hogy ismét képesnek mutatkozunk egy ilyen fontos – és nyert – meccsen pontokat hullajtani, és magunk alá piszkítunk a Groupama zöldellő gyepére.

De nem!

Jött Higler, mi pedig a fagyott kutyalábú testfeszületből visszaernyedtünk a természetes létezésbe, ki a fotelba, ki a kispadra, ki meg egy jókora húzóval a korsó aljára.

" />

Mivel a selejtezők alatt még nem vezették be a videóbírós rendszert, a játékvezetőnek rögtön döntenie kellett, és a szabálytalanság mellett döntött. Aztán a tévénézők a visszajátszásokból már tudták a kesernyés, de mégis melengető igazságot: a gólt meg kellett volna adni, de jött a higleri ítélethirdetés, és a pokol küszöbéről a fényre vezette a csapatot. Hármas sípszó, győzelem a zsebben.

A kérdés így hangzott: Nem adta meg az azeri gólt a bíró. Mit gondol?

Ha a bíró mondta, hogy nem volt az, nem vitatkozom!

A négy válaszlehetőség közül ez kapta a legkevesebb szavazatot, alig több mint 10%-ot. Ezen tényleg nem érdemes vitatkozni, a futball egyik legnagyobb törvénye: az a gól, amit a játékvezető megad. A mi esetünkben pedig: az nem gól, amit a játékvezető nem ad meg. Az tetemes kezezés volt, a találatot szerző Mustafazade ugyanis a hasfalán is kézzel született. Mi mossuk kezeinket.

" />

Ne feszegessük, még elolvassa, és utólag megadja!

Az olvasók közel 20%-a fogta fel a humorosabb oldaláról a történteket. Ha a bírónak utólag lehetősége lett volna rá, bizonyára megváltoztatta volna az ítéletet. Higler a meccset követően természetesen visszanézte a jelenetet, majd nem győzött bocsánatot kérni az azeriek szövetségi kapitányától, Nikola Jurcevictől. Bevallotta, hogy hibázott, de hát szerintünk ebben nincs semmi különös: ő is emberből van... Amúgy meg, ha elolvasta volna a meccshez fűzött kommentárokat, nem lepődhetne meg azon, ha tiszteletbeli polgárrá avatnák hazánkban az Eb-részvételünket követően.

[eweb-voting id="1868490"]

Inkább kikaptunk volna, mint hogy így nyerjünk!

Na igen… A válaszadók közel egyharmada szerint ilyen módon nem érdemeltük meg a győzelmet. Lássuk be, nagyon jól kezdtük a találkozót, mondhatni erődemonstrációt tartottunk a mérkőzés első felében, de nem tudtuk begyötörni azt a második találatot, ami kellőképpen megnyugtatta volna a csapatot. Ugyan tartottuk az eredményt, de fokozatosan teret adtunk az azerieknek, magunkra húztuk őket, és mind tudjuk, az egygólos előnyt tartogatni életveszély, mert bármiből – esetünkben egy pontrúgásból – jöhet a dugó, mi pedig összegörnyedve csapkodhatunk, hogy már megint, miért?! A küzdés és akarat ott volt ugyan a pályán, és valljuk be, megérdemeltük a győzelmet, de a futball sajnos nem csak erről szól. Most két kézzel belenyúlhattunk a cukros bödönbe, hogy édes legyen a vége. Persze mindennek csak akkor lesz igazán jelentősége, ha együtt énekelhetjük a magyar himnuszt a 2020-as Eb csoportkörében.

Egyszer végre a javunkra is tévedhet a spori!

A szavazatok többsége alapján úgy tűnik, ami egyszer elvétetik, az később megadatik. Ne felejtsük el, hogy a szlovákok elleni hazai selejtezős meccsen a vendégek vezető találata leshelyzetből született. Egészen máshogy alakulhatott volna az a találkozó, ha a videós visszajátszás után gól nélküli döntetlenről folytatják a felek. Persze a „volna” pontosan annyit ér, mint golyó ellen az integetés, a fociban „van” van, és kész.

Egy szó mint száz, köszönjük, Higler, aztán majd ha idegenben vertük Walest, beszélhetünk a Kedvenc Spori-díjról.

" />

Borítókép: Higler mutatja, hogy gól az nincs, oszoljunk, nincs itt semmi látnivaló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!