Röplabda NB I., nők

2017.10.22. 21:26

Simán verte az 1. MCM-Diamant a fővárosi ellenfelét

Második bajnokiját is különösebb megerőltetés nélkül, mindössze 54 perc alatt húzta be a Zarka Péter vezette házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese a meglehetősen foghíjas Bp. Palota RSC csapata ellen.

Fenyő Gábor

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Bp. Palota RSC 3–0 (9, 14, 13)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 200 néző. V.: Mezei Z., Vigh A.

Azt már a bemelegítésnél látni lehetett, hogy a két csapat nem egy súlycsoportot képvisel. A Bp. Palota RSC több kulcsjátékosa nélkül, mindössze hat röplabdázóval, plusz egy liberóval érkezett.

A nyitójátszmában nem is tudtak kijönni a tízből, s a folytatásban sem igazán változott a játék képe. Ha a krónikás jól számolta, 13 ásszal kínálta meg az ellent az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata. Ami feltétlenül pozitívum, hogy a szerb légiós Nevena Iricanin és Háfra Dominika – már amíg a pályán volt – kitartóan szaggatta a parkettát, s a válogatott Leidgeb Noémitől is láthattunk szépségdíjas alakításokat.

 

Folytatás szerdán 18 órakor immár a Magyar Kupa keretében, amikor is a Budaörsi DSE lép majd fel az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem otthonában, a tét pedig a nyolc közé jutás. Egy héttel ezelőtt nagy csatában 3–2-re győzött a kaposvári egylet Budaörsön, a visszavágóra pedig gyaníthatóan simább meccset terveznek.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Lutter L. (–), Iricanin (18), Harmath (4), Háfra (10), Araujo (2), Leidgeb (11). Csere: Csitári V. (liberó), Kanizsai (6), Fábián F. (1), Kocsi (1), Szívós I. (1). Vezetőedző: Zarka Péter.

Bp. Palota RSC: Hadnagy (2), Durst (4), Lászlop (4), Vígh I. (1), Mester O. (5), Várhegyi (5). Csere: Gazsi O. (liberó). Vezetőedző: Glózik János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában