kosárlabda

2020.02.28. 19:29

Szegeden kell folytatni a pontgyűjtést

A magyar férfiválogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt közel egy hónapnyi szünet ér véget a hét végén az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban.

Kun Zoltán

A Kaposvári KK csapata a Naturtex-SZTE Szedeák otthonába látogat szombaton. A mindkét fél számára nagyon fontos összecsapás 18 órakor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban. Az alapszakasz véghajrája következik, az elért eredmények alapján osztják majd be három részre a mezőnyt. Az első öt alakulat a felsőházi, a 6-10. helyzetettek a középházi, a 11-14. helyezett együttesek pedig az alsóházi rájátszás résztvevői lesznek.

A Tisza-partiak egyelőre a tizenharmadik helyen állnak. A tizenkilenc forduló során háromszor nyertek és tizenhat meccset vesztettek el. Az alföldiek ezzel együtt többször is csak kis különbséggel maradtak alul. Legutóbb a Körmend ellen hazai pályán szenvedtek vereséget 83–79-re.

A gárdát menet közben átvevő Szrecsko Szekulovics vezetőedző változó összetételű csapattal dolgozhatott az elmúlt hónapokban. Legutóbb az amerikai Cameron Naylor távozott. A sajtóhírek szerint önkényesen lépett le a szegediektől és mindössze egy találkozón lépett pályára. Helyére a szintén amerikai Duran Scott érkezett. A szegediek bedobója korábban megfordult a spanyol, az izraeli, az olasz, a német és a francia első osztályban is. Minden bizonnyal nagy csatát vív majd a kaposváriak új játékosával a szerb Marko Csakareviccsel, aki Alekszandar Ponjavicsot váltotta a bajnoki szünetben a kaposváriaknál.

Ami a somogyiakat illeti nagyon nehéz helyzetből várhatják a folytatást. A még középházi rájátszást érő tizedik helytől két győzelemnyire vannak elmaradva Hendleinék. Így (eddig) hiába jobb az egymás elleni eredményük a legtöbb közvetlen riválissal szemben, ahhoz, hogy ez érjen is valamit a győzelem-vereség mutatóban utol kellene érni őket. A legjobb recept tehát, ha nyer a csapat a folytatásban. Elsőként épp Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában