videó

2020.02.20. 16:21

Szereti a magyar sütiket és a várost az amerikai center

Berkeley Dawn Oblad, az 1. MCM-Diamant Kaposvár amerikai centere megszerette a várost és a csapattársait is, s úgy érzi, együtt nagy dolgokra lehetnek képesek.

Molnár Gábor

Január közepén jelentette be az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapata az amerikai Berkeley Dawn Oblad érkezését. A 22 esztendős , 192 centi magas amerikai center a szezon végéig állapodott meg a listavezető együttes vezetőivel, és ez az első profi szerződése.

– Többek között a teniszbe és a labdarúgásba is belekóstoltam, mielőtt kipróbáltam volna a röplabdát – mondta Berkeley Dawn Oblad. – Aztán nyolc évesen kezdtem el röpizni, de nem voltam versengős típus, így eleinte csak az alapokat sajátítottam el. Mivel a barátaim inkább fociztak, ezért kihagytam néhány évet, de aztán rájöttem, hogy sokkal jobban szeretem a röplabdát. A középiskolában és az egyetem alatt is ezt a sportágat űztem, az élet pedig úgy hozta, Kaposvárra kerültem.

Hamisítatlan sportolói családból érkezett Berkeley Dawn Oblad, hiszen édesanyja is röplabdázott és édesapja, valamint két testvére is gyakori látogatója a sportpályáknak. Igazából anyukájának köszönheti, hogy röplabdázó lett, mert az ő hatására igazolt egy nevadai csapatba. Sok szép sikert ért el eddigi pályafutása során az amerikai játékos, de az előző szezonja, amikor már seniornak számított a Utah együttesében, nem úgy sikerült, ahogy tervezte, aztán jött a nagy lehetőség.

– Szeretem annyira a röplabdát, hogy tudtam, ha kell, országot is váltok miatta – fogalmazott a 22 éves játékos. – Találtam egy ügynököt, aki kapcsolatba lépett több csapattal is, így került képbe a Diamant és Sasa Nedeljkovic. Nem volt ismeretlen számomra Magyarország, hiszen az egyik legjobb barátom Budapesten él. Voltam már nála és bátran ki merem jelenteni, gyönyörű a főváros.

Még csak pár hete érkezett, de már nagyon megszerette a várost és a csapattársait is.

– Kaposvár fantasztikus, a lányok pedig nagyon kedvesek velem – fogalmazott. – Könnyen ment a beilleszkedés, hiszen sokat segítenek és mindenki barátságos velem. Az együttesünk kiváló, látszik a játékosokon, hogy nyerni akarnak, azaz mentálisan erősek vagyunk. A játék más, mint Amerikában, ezt már akkor is észrevettem, amikor még csak a lelátóról figyeltem a többieket.

A Vasas és az MTK ellen is kiváló teljesítményt nyújtott a tengerentúli röplabdázó, s vasárnap egy újabb nagy rangadó vár rá(juk).

– Még nem ismerem a mezőnyt, csak azt a két együttest, aki ellen játszottam, illetve a Békéscsabát, igaz, ellenük még csak a nézőtéren ültem – mondta. – A BRSE jó csapat, s izgatottan várom már az idegenbeli összecsapást, hiszen ez egy remek lehetőség lesz arra, hogy bizonyítsuk. Összeszokott, erős csapat a miénk, így bizakodva várhatjuk az előttünk álló feladatokat. Nagyra törő céljaink vannak, hiszen vezetőedzőnk, Sasa Nedeljkovic mindig győzni akar, s én minden erőmmel azon leszek, hogy a tudásom legjavát nyújtsam, és ezzel segítsem hozzá a csapatot a lehető legjobb eredmény eléréséhez.

Ha éppen nem edzésen van, akkor olvas vagy felfedezi a várost, szereti a hangulatos kaposvári kávézókat és sorban próbálja ki a magyar sütiket.

– Számomra az a legfontosabb, hogy mindenki barátságos velem, úgy érzem, szívesen látnak Kaposváron – hangsúlyozta. – A szurkolók is örömmel fogadtak, akik igazi családias hangulatot teremtenek az arénában, bár egy kicsit hangosabbak, mint a tengerentúlon, de kezdem ezt is megszokni.

– Nem titok, hat jelölt közül választottuk ki Obladot, és az első hónap tapasztalatai alapján jó döntést hozott a Sasa Nedelkovic vezette szakmai stáb – fogalmazott Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – A játékos edzésmunkája, mentalitása és a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye is dicséretes. Külön öröm, hogy az egyre gyarapodó közönségünk is hamar megszerette őt. Bízunk benne, hogy a folytatásban is úgy teljesít majd, ahogy azt várjuk tőle, és még az sem elképzelhetetlen, hogy a következő szezonban is kaposvári színekben röplabdázik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában