vízilabda

2019.05.18. 18:45

Vereséggel zárta a szezon a KVK

Az UVSE Hungest Hotels csapata ellen zárta az E.ON férfi vízilabda OB I. 2018-2019-es szezonját a Kaposvári VK együttese. A somogyi pólósok hazai pályán sem tudták legyőzni a fővárosiakat, így a 14. helyen fejezték be a 16 csapatos bajnokságot.

Klein Péter

KVK-Vasas

Hátrányból várhatta a 13. helyért vívott párharc második mérkőzését a Kaposvári VK, hiszen előző héten nyolcgólos vereséget szenvedett a fővárosban. A somogyi megyeszékhelyen vívott visszavágót az újpestiek kezdték jobban, hiszen háromgólos fórra tettek szert, de a negyed végén ifjabb Berta József góljával szépíteni tudtak a hazaiak. A második játékrészben Nikola Giga duplájával egalizált a KVK, azonban a vendégek látványos gólokat szerezve újra előnybe kerültek.

A fordulást követően Kovács Olivér és Németh Botond révén ismét egyenlítettek a kaposváriak, azonban egy eladott labdát követően Vigvári Vendel megúszásgóljának köszönhetően visszavette a vezetést az Újpest. Az utolsó negyedben Tóth Kristóf büntetőjével egyre zárkózott fel a Kaposvár, de Korbács Gábor harmadik találata eldöntötte a találkozót. A kaposváriak küzdöttek, de szoros csatában alulmaradtak. Az UVSE így kettős győzelemmel szerezte meg az első osztály 13. helyét, míg a Kaposvári VK tizennegyedikként zárta a bajnokságot.

Idősebb Berta József: Belenyugodtunk a bent maradásba, így nehéz volt megtalálni a csapat számára a motivációt. A mérkőzésen többször is átvehettük volna a vezetést, de ekkor rendre hibáztunk és büntetett az ellenfél, ez egész évben így volt.

Benedek Tibor: Nehéz mérkőzés volt, a Kaposvár összeszedte magát a nagyarányú vereséget követően. Többször is vezettünk, de mindig sikerült felzárkóznia az ellenfélnek, végül pedig egygólos sikert arattunk, ahogy azt előzetesen vártam.

Kaposvári VK–UVSE Hungest Hotels 8–9 (1–3, 3–3, 2–2, 2–1)

Kaposvár, Virágfürdő, 150 néző. Vezette: Petik A., Kovács S.

Kaposvári VK: Krémer – Lukács Á., Kovács O. 2, Giga 2, ifj. Berta J. 1, Dobos D., Tóth K. 1. Csere: Pataki, Németh L. 1, Németh B. 1, Csikós, Telegdy. Vezetőedző: idősebb Berta József.

UVSE Hungest Hotels: Bisztritsányi – Korényi 2, Szieben, Baksa, Kádár, Korbács 3, Telek, Konarik 1. Csere: Sziládi 1, Rábavölgyi, Vámosi, Vigvári 2, Aranyi. Vezetőedző: Benedek Tibor.

Gól emberelőnyből: 9/5, illetve 7/2.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve –

Kipontozódott: Lukács Á. illetve Szieben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában