mestermunka

2021.10.20. 09:28

A hápogó zsák buktatta le a részeg kacsatolvajt

Kacsákat lopott egy 57 éves férfi, korábbi munkaadójától, egy idős asszonytól. A Nagyatádi Járási Ügyészség emelt ellene vádat.

Sonline

A vádlott jól ismerte a járást az idős sértettnél, mivel korábban többször segített neki pénzért a ház körüli munkákban. A férfi tudott arról is, hogy a sértett kacsákat tart, ezért ittas állapotban elhatározta, hogy néhányat ellop közülük. A vádlott azonban a helyszínen jött rá, hogy a magával vitt reklámszatyor nem elég nagy a négy állatnak, ezért elvette az asszony zsákját is, és abba pakolta be a jószágokat, majd hazaindult. Útközben azonban szembe találkozott a tulajdonossal, aki épp az egyik barátnőjével tartott a haza. A sértett azonnal felismerte a zsákját, ezért megfogta annak oldalát, amire a kacsák hápogni kezdtek. A két asszony ekkor közös erővel kirángatta a zsákot a férfi kezéből, aki emiatt a földre esett, és ittassága miatt egészen a rendőrök kiérkezéséig ott is maradt. A négy kacsa végül élve és sértetlenül visszakerült a gazdájához.

Az állatok épségben hazakerültek.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik