vádemelés

2021.10.14. 08:15

Börtönbe kerülhet a kaposvári ámokfutó

A Kaposvár Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 38 éves kaposvári férfival szemben, aki egy rendőri intézkedés elől menekülve veszélyeztetett több autóst és gyalogost Kaposváron. A vádlott ráadásul nem először rendezett ámokfutást a városban.

Sonline

Fotós: Shutterstock

A korábbi börtönbüntetéséből az előző évben szabadult, és a járművezetéstől már korábban eltiltott vádlott 2020 februárjában kábítószer hatása alatt vezette autóját Kaposváron, amikor a rendőrök intézkedés alá akarták vonni. A vádlott azonban elmenekült, és előbb a Sávház utcában ütközött össze majdnem egy másik autóval, majd az egyik Petőfi utcai zebrán veszélyeztetett két éppen átkelni készülő gyalogost.

A vádlott ezután az Arany János utca kereszteződésében nem adott elsőbbséget két autósnak, akik az ütközést csak vészfékezéssel tudták elkerülni.

A férfi ezután a Kisfaludy utcában folytatta az ámokfutást, itt ismét vészfékezésre kényszerített egy gépkocsivezetőt, majd Puskin utcába kanyarodott, ahol egy ott parkoló gépkocsi kikerülése során nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő sértettnek, akinek állóra kellett fékeznie az autóját ahhoz, hogy elkerülje a balesetet. A végig szirénázva követő rendőrök végül itt fogták el a drogok hatása alatt vezető férfit.

A vádlottat később egy pénzhamisítás bűntette miatt indult másik büntetőeljárásban letartóztatták, melynek végrehajtása során magánelzárás fenyítést szabtak ki vele szemben. A férfi ennek során a zárka szennyvízelvezető csövet csomagolóanyaggal szándékosan eldugította, amivel 80.000,-Ft kárt okozott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, visszaesőnek minősülő vádlott büntetőügyeinek egyesítésére, és vele szemben börtönbüntetés, végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás, és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Fotók: Ügyészség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!