Választás 2010

2010.03.23. 18:38

Huszonöt-harminc százalékot vár a Jobbik

Huszonöt-harminc százalékot és két listás képviselői helyet vár a Jobbik Somogyban az áprilisi országgyűlési választásoktól.

Vas András

Legalábbis Pősze Lajos, a párt megyei listavezetője szerint, akit kedden kora este mutattak be Kaposváron a szimpatizánsoknak és a sajtónak. Egyúttal bejelentették, a hétvégén megalakult a Jobbik megyei választmánya.

– Kiszámítható, lojális partnere szeretnék lenni Somogynak – mondta Pősze Lajos, akit, bár korábban nem volt kapcsolata a megyével, az országos vezetőség jelölt listavezetőnek.

– Bár még nem ismerem a konkrét problémákat, hamarosan bizonyosan átlátom majd a helyzetet, május közepére-végére összeáll a legsürgősebb tennivalók listája. Remélhetőleg tudok tenni a megyéért: mindent elkövetek, hogy rövid időn belül őshonosként tekintsenek rám az itt élők.



Pősze Lajos, aki magát a Jobbik szakmai munkájáért, programalkotásért felelős politikusának mondta – a párt árnyékkormányában a kancellária-miniszteri posztot kapta – úgy vélte, a lehető legjobb megoldásként került a somogyi lista élére, hiszen megfelelő lobbierővel rendelkezik. Legfontosabb feladatának a földkérdés megoldását látja, ha másként nem megy, a föld védelmében a Jobbik az uniós tagságról is lemondana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!