Vélem-én

2008.03.11. 08:20

Sarkalatnyi föld

A föld fogsarkából kitööörni... E mozgalmi dalocska népszavazási remixével elmozdultak végre a föld két ellentétes pólusaként működő szavazórétegek, szabályos rengés érte a pártpreferenciákat, megremegtek a politikai elemzők, már-már félrecsúszott a tű Teslájukon.

Balassa Tamás

Szépséghiba: a Nagy Nemzeti Egységet elég sovány platformon hoztuk össze. Eltöröljük a fizetnivalókat és Gyurcsány Illegitim Ferencet? Igen. Szereti-e Ön a yuppie-kat és Orbán Szocializmus Viktort. Nem.
Ez történt. Sokan áhítottak egy harmadik beikszelhető karikát. És mert az nem volt, smiley-t rajzoltak a lapra, vagy sok kis fütyköst. Hülye kérdésekre hülye válasz, mondják.

Magyarország nem győzött. Megmondom, miért nem. Azért nem, mert semmi sem változott. Megakadályoztuk, hogy a kátyúból meginduljunk kifelé (lehet persze, hogy a szocik oldalra húztak), most viszont ugyanott maradtunk, benne a trutyiban.
Nem fizetünk. És így: nincsen fizetve.

Egy dologban kéne Nagy Társadalmi Konszenzusra jutnunk: a politikus sosem mond teljesen igazat. Erre példa a 41 milliárdos játékos bejelentés, amit Orbánék vasárnapig „elhazudtak”, mintha akkor jutott volna eszükbe. És erre példa Gyurcsányék alkotmánytakarója, mintha a kormány a büdös életben nem adhatna többé egy garast sem az egészségügynek és az oktatásnak.

A politika az egyik pólus. A másik mi. Győztünk? Dehogy. Nincs is harc. Sarkalatos ügyek vannak, és végre meg kellene oldani őket.
Különben maradunk a földfogsarokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!