Vélem-én

2012.09.12. 09:26

Magyarfoci: 1-4, de ettől még bármi is lehet

A foci Vb-selejtezők minden meccsét a közmédia adja – közlik az örömhírt a magyar-holland előtti percekben és ettől már (a futball Eb és az olimpia után) eleve rossz érzéseim támadnak.

Fónai Imre

Riporter: – Lens játszik a hollandoknál Robben helyett és ez nekünk csak jó. Gyenge a védelmük, ott lehet keresnivalónk.
Lens villan és 0-1.
Riporter: – Sejtettünk, hogy kapunk gólt, csak nem ilyen gyorsan.
Hamar egyenlítünk, a büntetőt kiharcoló Gera azért zseniális magyar szinten.
Hoppá, megint holland gól, 1-2.Riporter: – Nem látok a hollandokon nagy magabiztosságot. A holland arcok is arról árulkodnak: meccsben van a magyar válogatott.
A hollandok tartják az eredményt.
Riporter: – Nem látszik a pályán az a hátország, amit a magyar szövetség próbál teremteni.
Szünet.

Riporter: – Még bármi is lehet. Ebben a meccsben még bármi van.
Csank Jánost hívják le a díszpáholyból, azt morogja a bajusza alatt: – Az első helyre nincs esélyünk. A harmadik helyet kell megcélozni, onnan  már közel a második.
Csank mestert se hívják le szerintem legközelebb, ez a pár mondata szerintem nem illett az idilli képbe. Amúgy úgy hatott, mint sivatagban az oázis...
Folytatódik a Vb-selejtező.

Riporter: – Van még esély, lesz még egy-két helyzetünk, az biztos.
Amatőr, óvodás gólokat kapunk, 1-4.
Riporter: – Alakul, alakul a magyar válogatott. Azt hittük, csapatépítésben előbbre tartunk a hollandoknál. Nem kéne temetni a csapatot.

Októberre, a következő két Vb-selejtezőre beszerzek egy rádiót és a tévéhangot lehalkítva nézem az észtek meg a törökök elleni derbiket. Testhezálló ellenfelek, akár még bármi is lehet.

Ezek is érdekelhetik