Minden napra Balaton

2020.07.29. 16:58

Visszatér a lajtoskocsi Siófok Kiliti városrészébe

Miután két héttel ezelőtt feloldotta a Dunántúli Vízmű Zrt. (DRV) a korlátozást Kilitin, szerdán ismét figyelmeztette a lakosságot.

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Illusztráció

Miután két héttel ezelőtt feloldotta a Dunántúli Vízmű Zrt. (DRV) a korlátozást Kilitin, szerdán ismét figyelmeztette a lakosságot. A közleményben az áll, hogy Siófok Kiliti városrészében a vezetékes víz emberi fogyasztásra csak forralást követően alkalmas.

– A vízellátás helyreállítása érdekében a vízellátó rendszert a DRV Zrt. fertőtleníti, majd a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést ad ki a korlátozás feloldásáról – írták közleményükben. – A korlátozás ideje alatt felhasználóink a településrészt körbejáró tartályautóról is vételezhetnek ivóvizet. Amely pontos menetrendjéről a szolgáltató hivatalos közösségi oldalán tájékozódhatnak.

A szolgáltató vizsgálólaboratóriuma által végzett ivóvízminőségi vizsgálat a hét elején ismét Pseudomonas szennyezettséget mutatott ki az ivóvízmintában, ezért szakembereik a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával egyeztetve azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A Társaság a Hatóság egyetértésével haladéktalanul tájékoztatta az érintett felhasználókat az online felületein (honlapján és hivatalos Facebook-oldalán) és szórólapokon is arról, hogy a vezetékes víz csak forralás után iható.

A vízellátás helyreállításáig és a vízfogyasztási korlátozás visszavonásáig a felhasználók szíves türelmét és együttműködését.

A korábbi vízkorlátozásról azt közölte a társaság, hogy valószínűleg illegális rákötés miatt szennyeződött a csapvíz. A cég az elmúlt években többször is találkozott azzal, hogy adott ingatlanon a saját, fúrt kutat rákötötték a közüzemi hálózatra. Ezzel csak az a gond, ha a kút szivattyúját elindítják, ellennyomás keletkezik. Ez pedig visszajuttathatja a kút által termelt vizet a közüzemi hálózatba, így a be nem vizsgált, esetleg fertőzött víz a hálózatba kerül.

A korábbi szennyezés forrását habár kereste, de nem találta a társaság. Ennek ellenére folytatta a mintavételezést és folyamatosan ellenőrzi az ivóvíz minőségét. A hasonló esetek megelőzésére pedig a DRV megkezdte a visszacsapó szelepek beépítését a Kiliti városrész felhasználóinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!