mozgalmas hétvége

2021.01.25. 14:22

Szél, tűz és balesetek adtak munkát a tűzoltóknak

Húsz alkalommal riasztották a tűzoltókat a hétvégén az elmúlt hétvégén Somogy megyében. Jellemzően a nagy erejű szél okozta felszámolása adott munkát a szakembereknek, de balesetk és tűzesetek is előfordultak az elmúlt napokban.

Sonline

Péntek reggel az útról lesodródott és az árokba borult gépkocsi miatt vonultak a balatonboglári lánglovagok Lengyeltóti és Hács között, a Kék-tó melletti útszakaszon. Áramtalanították, majd a kerekeire állították az autót, a sofőrt a mentők kórházba szállították.

Tégla- és vakolatdarabok hullottak le egy kaposvári társasház homlokzatáról péntek délelőtt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a helyszínt kordonszalaggal elkerítették, majd létraszerről a meglazult törmelékeket eltávolították.

Az erős szélben két kéménye is megdőlt egy kutasi családi háznak péntek délután. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a létráról a kéményeket visszabontották és a közvetlen veszélyeztetést megszüntették.

Szombaton összehordott háztartási hulladék, gaz és avar égett Kaposváron, a Szentpáli úton. A KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói rövid időn belül megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

Lábodon kéménytűzhöz vonultak a nagyatádi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók szombaton: egy családi ház kéményében izzott a korom. Az egységek kitisztították a kéményt és kiszellőztették az ingatlant.

Oldalával az árokba borult egy gépkocsi a 61-es főút kaposvári elkerülő szakaszán, szombat délután. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, amelyben összesen hárman utaztak. A mentők az utasokat további kivizsgálásra kórházba szállították.

Vasárnap két személyautó karambolozott Mezőcsokonyán, a Szabadság utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Mindkét sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az út melletti árokba hajtott egy autó vasárnap délután Siófokon, a Levendula és a Bimbó utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel kitolták az árokból az autót és megszüntették a forgalmi akadályt. A tűzoltók a jármű átvizsgálása során üzemanyag-, vagy olajfolyást nem tapasztaltak.

A viharos erejű szél vasárnap több helyen is károkat okozott. Istvándiban egy autó visszapillantó tükrét törte le egy faág, Szulokon, Bőszénfán és Osztopánban pedig az útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. A hivatásos és önkéntes tűzoltók valamennyi esetben rövid időn belül felszámolták és megszüntették a veszélyt.

Fotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, KÖTÉL Egyesület, Bodrog ÖTE

Ezek is érdekelhetik