lángok

2020.09.25. 11:32

Tűz ütött ki a hulladékválogató csarnokban

Közel száz köbméter hulladék lángolt Marcaliban egy nyílt hulladékválogató csarnokban.

Sonline

Mintegy száz köbméter szemét gyulladt ki péntek hajnalban egy kétezer négyzetméteres, nyílt hulladékválogató csarnokban Marcali külterületén.

A tűzesethez elsőként a marcali hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik rövid időn belül megkezdték a tűz oltását. A tűz nagy kiterjedése miatt a megyei műveletirányítás a helyszínre riasztotta a keszthelyi, a zalakarosi, a nagykanizsai és a kaposvári hivatásos tűzoltókat is. A beavatkozók munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Fotó: Marcali HTP

A tűzoltók négy vízsugárral igyekeztek megfékezni a lángokat, három vízsugárral pedig megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen egy csarnoképületre. A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a lakosság egészségére ártalmas károsanyag-koncentrációt. Az egységek munkáját erőgépek is segítették, amelyekkel átforgatták az izzó részeket.

Fotó: Marcali HTP

A káresemény felszámolásában három vízszállító is részt vett a fecskendőkön kívül. Az utómunkálatok még a péntek délelőtti órákban is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!