Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+

2013. május 13. 17:54 Vas András
Kaposvár | Szigorú biztonsági intézkedések – ellenőrzés és regisztráció a portán, majd egy újabb kontroll a második emeleti, ezúttal tárgyalóként funkcionáló díszterem előtt, ahol fegyveres rendőrök segítették a rendészek munkáját – mellett megkezdődött a tizenegy évesen megölt felsőmocsoládi kisfiú, Szita Bence gyilkosainak pere a Kaposvári Törvényszéken.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - iWiW, Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

"Megosztás az iWiW-en" gomb. Ezzel a gombbal a legnépszerűbb magyar közösségi oldalon, az iWiW-en tudsz tartalmat
megosztani. A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A Somogy megyei Főügyészség a három vádlottat – a többszörösen büntetett előéletű Bogdán Józsefet, Kertész Józsefet, valamint a kisfiú egykori nevelőanyját, P. Erikátnégyszeresen minősített emberöléssel vádolta meg: az első- és a másodrendű vádlottat 14. életévét be nem töltött személy elleni, nyereségvágyból, előre kitervelten és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés társtetteseiként, P. Erikát pedig felbujtóként állították bíróság elé, s mindhármuk esetében fegyházbüntetést kért a vádiratban, az elsőrendű vádlottra, Bogdán Józsefre tényleges életfogytiglanit, esetében kizárva a valamikori szabadlábra helyezést. Az ügy aktái tizenhat vaskos dossziét töltenek meg, 1436 oldalnyi nyomozati anyag készült, a nyomozó hatóságok tizenkét szakértői véleményre támaszkodhattak, harminc tanút hallgattak ki, a bűnügyi költség elérte a tízmillió forintot.

A sajtót tíz perccel a hivatalos kezdés előtt engedték be a terembe, utána jöhettek a hozzátartozók, rokonok, ismerősök: Szita Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor és lánya, Lilla, valamint a kisfiú édesanyja, Szita Szilvia elfogódottan néztek a kamerákba. Újabb tíz perc múltán hozták a vádlottakat, az elsőrendű vádlott, Bogdán József és másodrendű társa, Kertész József vállalták arcukat és nevüket, az egykori nevelőanya viszont arctalan és P. Erika akart maradni.

A vádat Vámos Tamás, a Somogy megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze ismertette. Röviden: P. Erika, aki Gyöngyi Sándor barátnője volt Szita Bencében látta kapcsolatuk kiteljesedésének akadályát, ezért eladta aranyékszereit, s felbérelte Bogdánt és Kertészt, öljék meg a kisfiút. Tavaly október végén Kaposvárra csalták a gyereket, akit aztán kivittek a sántosi erdőbe, ahol Kertész segítségével Bogdán brutálisan megkínozta, majd még élve eltemették a fiút. Két vadász azonban megzavarta őket, ezért később Fészerlakra vitték át a gyerek holttestét. A helyszínt végül P. Erika – aki először a gyerek eltűnését jelentette a rendőrségen – mutatta meg a rendőröknek...

  Megdöbbentő részletek derültek ki a gyilkosságról Megdöbbentő részletek derültek ki a gyilkosságról

A vádlottak közül Bogdán József egykedvűen, rezzenéstelen arccal, Kertész József maga elé meredve, P. Erika valahová a semmibe nézve hallgatta  végig a kisfiú meggyilkolásának történetét, mely alatt Szita Bence anyja többször is hangosan felzokogott. A vádiratból eddig nem ismert, megdöbbentő részletek derültek ki: Bogdán az ásó élével ütötte Bence nyakát és fejét, majd legalább negyvenszer megszurkálta és -vagdosta egy késsel. A még élő kisfiúnak a sírgödörben Kertész ásóval, Bogdán kézzel lapátolta az arcába a földet, s így, bár rengeteg töréses és egyéb súlyos sérülést szenvedett, fulladás okozta a halálát.

A tárgyaláson Bogdán nem tett vallomást, azt állította, a médiából tudta meg, mivel vádolják, s ártatlannak vallotta magát. Korábbi kihallgatásai során azt állította, két héttel a fiú meggyilkolásának napja előtt ismerte meg P. Erikát, akit az utcán szólított le, s el is vitte egy kamionos parkolóba, ahol szeretkeztek. Az ominózus napon is találkoztak a Tescónál, majd ő elment az öccsével inni több helyre, s csak este tíz után találkozott ismét a nővel. Akit ezúttal a Cseri parkba vitt ki, ahol ismét szeretkeztek, majd a nő hazament, de nála hagyta az autóját, amivel előbb kiment Sántosra, majd visszajött, s az öccsével volt. Másnap autózgattak mindenfelé, sőt, az anyja sírjára is vitt virágot, útközben látta, mennyi rendőr van az utakon. A ruháján talált sárfoltokat egy délutáni orvhorgászatnak tudta be, s Bencéről csak annyit állított, P. Erika többször hivatkozott a gyerekre, hogy miatta kell hazamennie a randikról. Úgy vélte, Kertész Józsefnek is volt valami liezonja a nővel. Vádlottársát amúgy állítása szerint úgy ismerte meg, hogy utóbbi kérte, csináljon valamit a feleségével, akivel konfliktusai vannak, vagdossa össze az arcát, vagy vigye el, s adja kurvának. P. Erika hozta össze őket, a nő, amikor hármasban voltak, s szóba került Bence, ördögnek nevezte a gyereket, s meg akarta mérgezni. Az asszony a gyerek megölésére csak Kertészt kérte meg, s neki is adta az aranyékszerekért a zaciban kapott pénzt, 192 ezer forintot. A gyilkosság napjának délutánján valóban találkoztak a Muskátli presszónál Toponáron, ám ő úgy tudta, azért jöttek össze, hogy hármasban szexeljenek. Ezért is mentek a sántosi erdőbe, ám a gruppenszexből nem lett semmi.

– Sokszor voltam büntetve zsarolásért, rablásért, s egyéb erőszakos dolgokért, de gyereket nem ölnék soha, semmi pénzért – jelentette ki végül az elsőrendű vádlott.

Akit Kertész József olyan emberként írt le, akivel nem jó összefutni egy sötét utcán: konkrétan pszichopatának nevezte társát. A másodrendű vádlott nehezen, akadozva olvasta fel vallomását, ám előtte közölte, nem tartja magát bűnösnek. Kertész állította, úgy tudta, bulizni mennek Sántosra, s az erdőben megdöbbent, amikor kiderült, mire készülnek társai.

– Jóska, nyugi, most már nem lesz semmi gond, a Józsi tudja a dolgát, mondta nekem Erika, akinek a gyerek kínzásakor örömöt és elégedettséget láttam az arcán – folytatta Kertész. – Aztán egy hörgést hallottam, majd megint jött Bogdán a késsel, s a torkomnak szegezve azzal fenyegetőzött, ha nem maradok nyugton, megmutatja, hová temeti a három lányomat. Majd odavezetett, ahol ásnom kellett. Erika világított a Jóskának, s így megláttam, hogy egy kisgyerek fekszik ott, akit a hátam mögé húztak, s akinek Bogdán azt kiabálta: Nem döglesz meg hamar, te kis patkány, te kis kutya!

A másodrendű vádlott úgy vélte, az őket megzavaró vadászoknak szerencséje, hogy nem mentek közelebb hozzájuk, ugyanis Bogdán őket is leszúrta volna. Miután a váratlan vendégek elmentek, Kertészt utánuk küldték társai, s a férfi ekkor állítása szerint elgondolkodott, hogy hívni kellene a rendőröket vagy a mentőket, ám végül nem telefonált, ugyanis félt Bogdán bosszújától. Utóbb viszont visszament, hogy megmentse a kisfiút – akit ő is fejbe vágott az ásóval... –, ám nem találta meg a helyszínt.
– A gyerek ugyanis még élt – mondta elcsukló hangon –, s miközben Bogdán vagdosta a késsel, olyan hangot hallottam, mint amikor a kutya elkapja a kis őzikét...

A cikk a hirdetés után folytatódik


Bár Kertész szerint mindenre kényszerítették, korábbi vallomásainak felidézésével sikerült összezavarni az amúgy pszichiáterhez járó, s nyugtatókon élő férfit, akinek szembesítése az elsőrendű vádlottal természetesen eredménytelennek bizonyult. Csakúgy, mint jó három órával később P. Erika és Bogdán szembesítése. A nő nyitásként bejelentette, bűnösnek érzi magát, mert nem tudott segíteni Bencén, akit a két férfi gyilkolt meg.

Korábbi vallomásából a felbujtás tényét elismerő részt visszavonta, de szerepét a gyilkosságban elismerte. Bogdánnal véletlenül találkoztak Toponáron, ahol később Kertész is csatlakozott hozzájuk, s az elsőrendű vádlott ekkor jelentette ki, itt az idő a problémája – vagyis a Bencével való rossz kapcsolata – megoldására.
– Csak Sántoson jöttem rá, mire gondolt – mondta. – Nem kértem a halált, nem vagyok torzszülött. Miért akartam volna megölni egy gyereket, akiért három évet küzdöttem? S miért bíztam volna meg vele valakit, akit csak néhány napja ismertem?

Szerinte azért kellett ott lennie az erdőben, hogy Bogdán később fedezni tudja magát vele, s állította, azért adott a számára szinte vadidegen férfinak 192 ezer forintot, mert Kertész megkérte erre... Azt nem látta, a két férfi mit csinált a fiúval az erdőben, csak a testét magzatpózban a gödörben, majd később ismét, amikor Bogdán betette a kocsija csomagtartójába. Szembesítésük során Bogdán fenntartotta, vádlottársai rá akarják kenni a gyilkosságot, s amit róla állítanak, a fantázia szüleménye.
A tárgyalás P. Erika további meghallgatásával, valamint a tanúvallomásokkal kedden reggel folytatódik.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
 iWiW 
 
 • A+
 • A-
 • P
 • @>
 • |<

Iratkozzon fel!

Iratkozzon fel a BAMA hírlevelére!

Biztonsági kód

HIRDETÉS

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
időrend: növekvő | csökkenő
 • 19. egy lány13 2013. május 31. 19:05

  A hozzászólást töröltük, mert a tartalma ütközött moderálási alapelveinkkel.
  Tájékoztatás a moderálás szabályairól

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  A hozzászólást töröltük, mert a tartalma ütközött moderálási alapelveinkkel.
  Tájékoztatás a moderálás szabályairól

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 18. kakadu78 2013. május 17. 02:25

  A hozzászólást töröltük, mert a tartalma ütközött moderálási alapelveinkkel.
  Tájékoztatás a moderálás szabályairól

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  A hozzászólást töröltük, mert a tartalma ütközött moderálási alapelveinkkel.
  Tájékoztatás a moderálás szabályairól

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 17. Kurán Gergő 2013. május 14. 21:20

  Azt gondolom, hogy amit ezek a mocskos gyilkosok "mentségükre felhoznak", azaz hazudnak, azt nem maguktól teszik. Valószínűnek tartom, az ügyvédjeik adják szájukba ezeket a vallomásokat. Ilyen primitív embereknek kell némi segítség, hogy ezt vallják saját mentségükre. Kik és milyen emberek lehetnek az ügyvédeik, hogy hazugságok során próbálják elbagatellizálni egy kisgyermek életét!!!??? Remélem a bíróság nem veszi be ezt a maszlagot és méltó büntetéssel sújtja őket! Bár, azt gondolom, hogy erre a bűncselekményre nincs is igazán "méltó büntetés", az csak a középkorban volt...

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  Azt gondolom, hogy amit ezek a mocskos gyilkosok "mentségükre felhoznak", azaz hazudnak, azt nem maguktól teszik. Valószínűnek tartom, az ügyvédjeik adják szájukba ezeket a vallomásokat. Ilyen primitív embereknek kell némi segítség, hogy ezt vallják saját mentségükre. Kik és milyen emberek lehetnek az ügyvédeik, hogy hazugságok során próbálják elbagatellizálni egy kisgyermek életét!!!??? Remélem a bíróság nem veszi be ezt a maszlagot és méltó büntetéssel sújtja őket! Bár, azt gondolom, hogy erre a bűncselekményre nincs is igazán "méltó büntetés", az csak a középkorban volt...

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 16. minoltafan 2013. május 14. 10:33

  2. outsider

  Az állatokat ne sértegesd és keverd rossz hírbe..
  Az embernél kegyetlenebb,vérengzőbb lény nem élt és él, szándékosan, tudatosan..
  Ezt gondolom már jó ideje.

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  2. outsider

  Az állatokat ne sértegesd és keverd rossz hírbe..
  Az embernél kegyetlenebb,vérengzőbb lény nem élt és él, szándékosan, tudatosan..
  Ezt gondolom már jó ideje.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 15. Slim Shady 2013. május 14. 08:34

  Na ezek sem cigányok voltak!Mint ahogy a legtöbb életfogytos....túlnyomó részben magyar tetűláda!!!!!!

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  Na ezek sem cigányok voltak!Mint ahogy a legtöbb életfogytos....túlnyomó részben magyar tetűláda!!!!!!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 14. figaro76 2013. május 14. 07:48

  Na hát ezek is büd.s tetv.s kur.a cigányok.gyorskötözőt a kezükre lábukra és be a Dunába.ez a legolcsóbb megoldás hogy az ilyen ge.i maradványok tűnjenek el a föld színéről.

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  Na hát ezek is büd.s tetv.s kur.a cigányok.gyorskötözőt a kezükre lábukra és be a Dunába.ez a legolcsóbb megoldás hogy az ilyen ge.i maradványok tűnjenek el a föld színéről.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 13. peju00im 2013. május 14. 07:26

  Na, én sem vagyok norm., hogy elolvastam, nem kellett volna ... nagyon remélem, minél hamarabb megdöglik ez a három őrült!

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  Na, én sem vagyok norm., hogy elolvastam, nem kellett volna ... nagyon remélem, minél hamarabb megdöglik ez a három őrült!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 12. miki51 2013. május 14. 03:56

  Persze-persze ez nem bunugyi magazin es tenyleg nem ez az ujsag profilja.Igaz.De ott van am a baj,hogy abbol indulunk ki,hogy mi nem vagyunk ilyenek es ilyen nem is tortenhet meg.Csakhogy megtortenhet es meg is fog.Es ha homokba dugjuk a fejunket es azt gondoljuk hogy mi kivulallok vagyunk es nem is akarunk hallani az ilyen esetekrol,akkor sajat magunkat vagjuk at.Mert ezek kozulunk valok,barmikor osszefuthattunk veluk,az utcan,az aruhaz elott,vagy eppen a hivatalos ugyeink intezese kozben,hiszen a no az APEH-ban dolgozott,tehat nem gondolhatjuk azt,vagyis nem szabad azt gondolnunk,mint amit sokan tesznek,hogy ez nem az en vilagom,en nem vagyok kiteve ennek,mert az en koreimben,mifelenk ilyen nincs.De igenis van!Es a homokba dugott fejedet bizony ezek kirangatjak onnan katayama!Es tudnunk kell hogy ezek a hirek nem Szaud-Arabiabol,nem Afganisztanbol vagy Csecsenfoldrol jottek,hanem a szomszedombol!Regen,ha borzongani akartunk,moziba kellett menni.Ma,ki kell csak menni az utcara.Mi es a gyerekeink nap mint nap ott jarunk es a gyerekeinknek okulniuk kell ezekbol az esetekbol,hogy ne valjanak Bandy,vagy Pava fele aldozatokka.Ok sem hittek el a valosagot.Kerdezd meg a Pava lanyt,mikor setal haza legkozelebb ejszaka.Ja,es igen.Kene video is.Ami az elkovetok arcat mutatja be minden oldalrol,amin latszik hogy nincs vas orruk,nincs egyiknek sem szarva vagy pataja.Olyanok,mint te vagy en!!!

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  Persze-persze ez nem bunugyi magazin es tenyleg nem ez az ujsag profilja.Igaz.De ott van am a baj,hogy abbol indulunk ki,hogy mi nem vagyunk ilyenek es ilyen nem is tortenhet meg.Csakhogy megtortenhet es meg is fog.Es ha homokba dugjuk a fejunket es azt gondoljuk hogy mi kivulallok vagyunk es nem is akarunk hallani az ilyen esetekrol,akkor sajat magunkat vagjuk at.Mert ezek kozulunk valok,barmikor osszefuthattunk veluk,az utcan,az aruhaz elott,vagy eppen a hivatalos ugyeink intezese kozben,hiszen a no az APEH-ban dolgozott,tehat nem gondolhatjuk azt,vagyis nem szabad azt gondolnunk,mint amit sokan tesznek,hogy ez nem az en vilagom,en nem vagyok kiteve ennek,mert az en koreimben,mifelenk ilyen nincs.De igenis van!Es a homokba dugott fejedet bizony ezek kirangatjak onnan katayama!Es tudnunk kell hogy ezek a hirek nem Szaud-Arabiabol,nem Afganisztanbol vagy Csecsenfoldrol jottek,hanem a szomszedombol!Regen,ha borzongani akartunk,moziba kellett menni.Ma,ki kell csak menni az utcara.Mi es a gyerekeink nap mint nap ott jarunk es a gyerekeinknek okulniuk kell ezekbol az esetekbol,hogy ne valjanak Bandy,vagy Pava fele aldozatokka.Ok sem hittek el a valosagot.Kerdezd meg a Pava lanyt,mikor setal haza legkozelebb ejszaka.Ja,es igen.Kene video is.Ami az elkovetok arcat mutatja be minden oldalrol,amin latszik hogy nincs vas orruk,nincs egyiknek sem szarva vagy pataja.Olyanok,mint te vagy en!!!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 11. Scatman1990 2013. május 14. 01:29

  Azzonali kivégzés mind a 3 emberre ha persze ezzeket embernek lehet nevezzeni!!! De persze jó lassú halált nekik!!!

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  Azzonali kivégzés mind a 3 emberre ha persze ezzeket embernek lehet nevezzeni!!! De persze jó lassú halált nekik!!!

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

 • 10. búbosvöcsök 2013. május 13. 22:32

  Mondanám, hogy vissza kéne hozni a halálbüntetést, de az ide sajnos kevés. Inkább a középkorban bevált kínzási és lassú kivégzési módszerek kellenének ezeknek fűszerezve azzal, hogy egymás kínzását végignézzék a mocskok.

 • Jelentem a moderátornak!

  X

  Az ásó élével ütötte Szita Bence nyakát a gyilkosa, 18+


  Mondanám, hogy vissza kéne hozni a halálbüntetést, de az ide sajnos kevés. Inkább a középkorban bevált kínzási és lassú kivégzési módszerek kellenének ezeknek fűszerezve azzal, hogy egymás kínzását végignézzék a mocskok.

  Biztonsági kód
  A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Hozzászólok a cikkhez

A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.  Miért kell regisztrálnom? Bejelentkezek | Regisztrálok

Miért kell regisztrálnom?

X
Olvasóink fáradhatatlan aktivitásának köszönhetően az elmúlt évek során a megye meghatározó fórumává váltunk,
ahol cikkeink kapcsán értékes viták, párbeszédek alakultak ki. Ahogy e fórum résztvevőinek száma egyre növekedett,
sajnos a komoly hozzászólások közé egyre gyakrabban keveredtek céltalan, romboló beírások. Ezért éreztük úgy,
hogy eljött az ideje annak, hogy a kommentelés lehetőségét regisztrációhoz kössük, kiszűrve az értelmes fórumozást
zavaró tartalmakat. A regisztrációt ugyanakkor a korábbinál lényegesen egyszerűbbé tettük: elég csak nevet,
fehasználói nevet és emailt megadni. Reméljük olvasóink is úgy gondolják, hogy megéri megtenni ezt az egyszeri és
egyszerű lépést azért, hogy barátságosabb közegben, értelmesebb mederben folytatódhassék a párbeszéd.
(Ha problémája akad a regisztrációval vagy a hozzászólás új módjával, "hozzászólás" tárggyal írjon levelet a sonline@sonline.hu címre.)
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak

Receptválogatások

Pudingos desszertcsodák

Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!

Házhoz visszük a híreket!

Rovatok