Digitália

2024.01.19. 12:01

Vigyázat, hamis MÁV–Volán-jegyet árusítanak!

Adathalászok élnek vissza a MÁV–Volán-csoport nevével – hívja fel a figyelmet a MÁV pénteki közleménye.

MTI

Forrás: Shutterstock

Újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV–Volán-csoport nevében. A MÁV–Volán-csoport és a MÁV-Start oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook- és Instagram-oldalakon népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 forint értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít. Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét.

Valójában a MÁV-Start, a MÁV, vagy bármely, a MÁV–Volán-csoportba tartozó társaság nem hirdet 699 forint értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

A MÁV azt kéri az utasoktól, vegyék figyelembe, hogy a MÁV–Volán-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

Az elmúlt hetekben napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, amelyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

A csalások megelőzése érdekében a MÁV javasolja, hogy a mavcsoport.hu oldalon ellenőrizni célszerű a MÁV-Start Zrt. által nyújtott kedvezményeket. Amennyiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatban, akkor érdeklődni kell a 0–24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálaton (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3-49-49-49-es számon érhető el.

A MÁV–Volán-csoport elítéli az utasok megtévesztésére irányuló eseteket. Ezeket mindig jogi útra terelik – közölte a MÁV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!