Utazás

2017.09.05. 11:34

Tartson velünk Rómába és a Jurassic Parkba!

Egy-egy nagy sikerű film kapcsán gyakran elgondolkozunk azon, hogy a mozivásznon látható csodás tájak vajon tényleg léteznek-e, vagy csak a stúdiómunka és a számítógépes animáció szülöttei.

Most a Fanny magazin öt legkedvesebb filmes helyszínére látogathatunk el összeállításunkban.

1. Jurassic Park, a valóság: Manawaiopuna-vízesés

Spielberg híres dinoszauruszos filmje nem csak az óriási állatok miatt látványos: a parkot, ahol a történet játszódik, Hawaii egyik északi szigetén, Kauain vették fel. Talán még emlékszik a jelentre, amikor a csapat megérkezik a Jurassic Parkba, ahol egy káprázatos zuhatag fogadja őket. Nos, ez nem más, mint a Manawaiopuna-vízesés, amely valóban létezik, jelenleg is magánkézben van, és csak helikopterrel lehet megközelíteni.

2. Avatar, a valóság: Haung-san hegy (Sárga-hegy)

Aki látta a filmet, annak azonnal beugranak a kék lények, akik egy gyönyörű erdőben élik mindennapjaikat. Ám van egy rész a filmben, amikor a szereplők repülni tanulnak Pandorában. Közben gigantikus hegyoszlopok között lavíroznak, amelyekről az ember biztosan azt gondolja: ilyesmit csak számítógépes látványtervvel lehet létrehozni. Ez azonban óriási tévedés: a kínai Anhui tartományban található Sárga-hegy a valóságban is így néz ki. James Cameron is azt nyilatkozta: csupán annyi volt a feladata, hogy a tájat űrbéli környezetbe helyezze.

3. Napsütötte Toszkána, a valóság: Toscana

Aki kedveli a romantikát és az olasz életérzést, ebbe a filmbe biztosan beleszeret. Feltéve, hogy még nem a rajongója. Mivel olasz–amerikai koprodukcióról van szó, így szerencsére nem tipikus hollywoodi történetet láthatunk, és nem is amerikai helyszíneket. A csodálatos olasz táj és egy ottani kisváros élete rajzolódik ki a filmben. A tartomány fővárosa egyébként Firenze, érdemes itt elkezdenie a kalandozást, ha a képek láttán kedvet kapott az utazáshoz.

4. Házibuli, a valóság: Párizs

Az 1980-as évek kultikus filmje nagyrészt Párizsban játszódik, a szereplők csak egy részlet erejéig mennek át Lionba. Ahhoz, hogy az embert átjárja a francia életérzés, egyáltalán nincs szükség a jellegzetes épületek látványára, mert valahogy az egész légkör annyira párizsi... A film szinte végig a Pantheon környékén játszódik, ám sem ez, sem a St. Genevieve-templom nem jelenik meg, a Sorbon jogi karának épülete azonban többször is háttérként szolgál. Ha szeretne egy igazi házibulis helyszínen ejtőzni, akkor feltétlenül keresse fel a Comptoir du Pantheon nevű cukrászdát, ahol a második rész végén Vic (Sophie Marceau) és a szerelme találkoznak.

5. Római vakáció

A híres filmben Audrey Hepburn és Gregory Peck egy robogón szelik át az olasz város utcáit. A jelenet talán még annak is ismerős lehet, aki magát a filmet nem látta. Az 1953-ban készült alkotás érdekessége, hogy bár akkoriban nem volt bevett szokás a külföldi helyszínen történő forgatás, az amerikai stáb mégis úgy döntött, hogy teljes egészében Rómában veszik fel a mozit. Ugyanakkor direkt fekete-fehér filmre dolgoztak, hogy a gyönyörű, lüktető Róma látványa ne vonja el a nézők figyelmét a történetről. Sokkal inkább azt akarták, hogy a város együtt éljen a szereplőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!