Foci vb 2022

2022.11.26. 15:10

Kifütyülték az angol válogatottat

A katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában az angol válogatott 0-0-s döntetlent játszott az Egyesült Államok csapatával, így ebben a csoportban továbbra sem dőlt el semmi, így az utolsó fordulóban mindkét válogatott a továbbjutásért fog pályára lépni.

Gareth Southgate csapata hétfőn simán, 6-2-re nyert Irán ellen, azonban az angol kapitány és a játékosok sem voltak maximálisan elégedettek a teljesítményükkel, különösen a két kapott gól miatt. A Wales elleni 1-1-es döntetlennel nyitó amerikaiakkal szemben pedig minden bizonnyal szorosabb védekezésre lesz szükségük, ugyanis a tengerentúli együttes kreatív és lendületes támadójátékot mutatott. 

Ahogy az várható volt, az esélyesebb angolok kezdték jobban a meccset, már az első perctől kezdve érvényesítették az akaratukat, a tizedik percben pedig meg is szerezhették volna a vezetést. Jude Bellingham és Bukayo Saka összjátéka után az utóbbi tálalt remek labdát Harry Kane elé, aki hét méterről lőhetett, de Walker Zimmermann blokkolni tudta a közeli lövését.

A folytatásban is az angolok uralták a meccset, de az igazán komoly helyzetek elmaradtak. A 26. percben aztán a semmiből egyenlíthettek volna az amerikaiak. Egy szépen kipasszolt támadás végén Timothy Weah jobbról belőtt labdájára Weston McKennie érkezett, hét méterről teljesen tisztán lőhetett, azonban belsővel méterekkel a kapu fölé rúgta a labdát.

Ezt követően kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a 33. percben pedig az amerikaiak már egy kapufát is összehoztak. A Chelsea támadója, Christian Pulisic kapott egy átadást a tizenhatos bal sarkánál, egy az egyben megverte a védőjét majd 14 méterről kapura bombázott, de a lövése a felső lécen csattant.

A kimaradt helyzetek után újra az angolok kerültek nyeregbe, akik az első félidő végén kétszer is megszerezhették volna a vezetést. A 45. percben Luke Shaw balról betett labdájára Saka robbant be a rövid oldalon, de méterekkel a kapu föle pörgetett. Egy perccel később aztán Mason Mount tört kapura, távoli lövésre szánta el magát, de a jobb alsóba tartó bombáját az Arsenal kapusa, Matt Turner bravúrral védte. 

A második félidő elején az angolok birtokolták többet a labdát, de ez kimerült annak járatásában, mert a támadóharmadban teljesen tanácstalanok voltak. Negyedórát követően megfordult a helyzet, és az amerikaiak teljesen beszorították a pocsékul futballozó angolokat, a gól azonban elmaradt.

A második félidő elején az angolok birtokolták többet a labdát, de ez kimerült annak járatásában, mert a támadóharmadban teljesen tanácstalanok voltak. Negyedórát követően megfordult a helyzet, és az amerikaiak teljesen beszorították a pocsékul futballozó angolokat, a gól azonban elmaradt.

Az utolsó húsz percben a végső győzelemre is esélyesnek tartott angolok úgy fociztak, mint egy kiscsapat. Csalták a játékot, húzták az időt, és az égvilágon semmiféle kockázatot nem vállaltak, hiszen az egy ponttal is a csoport élén maradtak. Ráadásul Southgate együttese az utolsó fordulóban az utolsó helyen álló walesi csapattal játszik, pontegyenlőség esetén pedig a gólkülönbség dönt, az az angoloknak +4, a walesieknek pedig -2, így földöntúli csoda (négygólos walesi győzelem) kellene az angolok kieséshez.

Ezzel a döntetlennel a csoportban továbbra sem dőlt el semmi, így az utolsó fordulóban mindkét válogatott a továbbjutásért fog pályára lépni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!