Friss hírek

2005.03.13. 17:24

Átadták a Pulitzer-díjakat

Öt kategóriában összesen hat alkotónak, közösségnek ítélte oda az elismerésről döntő kuratórium az idei magyar Pulitzer-díjakat.

BAMA

Az életmű kategóriában a több mint fél évszázada a Magyar Rádió szerkesztőjeként tevékenykedő, tudományos témákkal foglalkozó Márton Anna kapta a díjat, míg publicisztikáiért Cs. Gyimesi Éva erdélyi irodalomtörténész, kritikus, valamint Végel László vajdasági regény- és esszéíró, publicista vehette át a most tizenötödik alkalommal kiosztott elismerést. Az újságírói alkotóműhelyek, szerkesztőségek közül a két és fél ével ezelőtt a kortárs magyar irodalom bemutatására létrejött litera.hu interntes portál készítőire, a képi megjelenítés kategóriában az egyebek mellett az Associated Press-nek és a National Geograpchic Magyarország számára fotózó Szandelszky Bélára esett a zsűri választása. A pályázó rádiós riporterek, szerkesztők, műsorvezetők közül a 2003 óta a Magyar Televízió Rakott című műsorának felelős szerkesztőjeként tevékenykedő Váradi Júlia vehette át az elismerést. (InfoRádió)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!