Friss hírek

2005.09.14. 12:36

Több mint 100 halott a bagdadi merényletekben

Újabb öngyilkos merényletekre került sor Bagdadban. A támadásoknak - eddigi hírek szerint - 104 halottja és legkevesebb 200 sérültje van, közölték iraki források.

BAMA

Az egyik terrormerénylet helyi idő szerint szerdán reggel fél hétkor történt az Uruba téren, Kadhimija-városnegyed shia zarándokrészében, ahol rendszerint napszámosok szoktak gyülekezni. Legalább 80 ember meghalt, 162 pedig megsebesült. A sérülteket öt különböző kórházban ápolják. A másik öngyilkos merénylet két és fél órával később történt. Bagdad nyugati részén egy iraki katonai konvojba belerohant egy - robbanószerekkel megrakott - autó, megölve három katonát. Tíz perccel később a harmadik merényletben négy civil vesztette életét, huszonketten megsérültek a főváros észak-nyugati részén. Egy öngyilkos merénylő robbanószerekkel megrakott autójával egy katonai terepjáróba szaladt bele, s két amerikai katona sebesült meg. Az ötödik öngyilkos merénylet körülbelül 11 óra tájban történt, ám szerencsére nem követelt halálos áldozatokat. Az újabb ellenállási hullám azt követően újult ki, hogy az amerikai elnök, George W. Bush találkozott Washingtonban az iraki elnökkel, with Dzsalal Talabani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!