Gazdaság

2008.10.06. 18:57

Felpörgetnék a helyi gazdaságot

Varga Józsefet, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) elnökét újabb négy évre erősítették meg a tisztújító közgyűlésen – hangzott el hétfőn a szervezet kaposvári sajtótájékoztatóján. A 66 éves gazdasági szakember 1996 óta áll a kamara élén.

Harsányi Miklós

A vállalkozók tájékozottságát és informálódási igényét akarja erősíteni a régi-új elnök. Varga József azt mondta: a következő években az eddiginél is szélesebb körű tájékoztatási rendszert kívánnak működtetni. – A felkészült, saját szakterületén naprakész vállalkozók lehetnek eredményesek – emelte ki az elnök. – Ezért a SKIK minden lehetséges eszközzel segítséget nyújt tagságának.

Varga József kérdésünkre kifejtette: az infrastruktúra hiányosságain kívül gondot jelent, hogy a térségbe kevés működőtőke áramlott be. Súlyos problémának nevezte a vállalkozások tőkehiányát is. A SKIK elnöke rámutatott: a somogyi szervezet kiveszi részét a helyi gazdaság erősítéséből. Nagy figyelmet fordítanak a szakképzésre is; folyamatosan mérik, elemzik a vállalkozások igényeit.

A sajtótájékoztatón bejelentették: az iparkamara 32 tagú küldöttgyűlésében, illetve 13 fős elnökségében személyi változások történtek. A tagok harmada új. Volt, aki nyugdíjba vonult, más munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva nem vállalta a további munkát. Thurzó Ágnes sajtóreferens jelezte: az alelnökök névsora nem változott. Gulyás Árpád, a Csurgó Coop Zrt. elnöke az általános és kereskedelmi tagozat vezetője. A SKIK másik három alelnöke: Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. elnöke, Tarsoly Gyula, a siófoki Kőolajvezeték-építő Zrt. Elnöke, továbbá Ojtó Lajos, a kaposvári Dunántúli Sütödék Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!