A játék összeköt!

2023.09.19. 15:00

Újabb inkluzív játszótereket épít a Szerencsejáték Zrt.

Idén újabb befogadó játszóterek épülnek országszerte a nagyvárosokban a Szerencsejáték Zrt. támogatásával. Ebben az esztendőben az elsőt a fővárosban, a megújult Hild téren adták át szeptember 17-én, ennek létrejöttéhez a nemzeti lottótársaság 60 millió forinttal járult hozzá. A játék összeköt! elnevézésű program keretében eddig 22 inkluzív játszótér épült, ahol ép és fogyatékkal élő gyermekek közösen játszhatnak. Ez a szám az év végéig 28-ra fog emelkedni – olvasható a Szerencsejáték Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleményében.

MW

Az új Kufli-tematikájú játszótér a fővárosi Hild téren a megnyitó napján, 2023. szeptember 17-én. Az új, akadálymentes játszóteret Dániel András Kuflik címû mesesorozatának szereplõi népesítik be

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

2023-ban tovább folytatódik a nemzeti lottótársaság játszótér építési programja: 6 új inkluzív játszóteret alakítanak ki, ahol ép és fogyatékkal élő gyermekek közösen játszhatnak együtt. A Hild téren múlt héten átadott játszótér a megépítését  az önkormányzattal közösen végezték el, megújult a tér is. 

A játszótér építési program alapjául az az elköteleződés szolgált, amelyet 20 évvel ezelőtt tettünk, miszerint segítjük a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját. Ezekkel a játszóterekkel lehetőséget nyújtunk ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő gyerekek ép társaikkal közösen élhessék meg a játék minden örömét. Hiszünk abban, hogy a közös élményeknek köszönhetően a gyerekek befogadóbbak és nyitottabbak lesznek, és felnőttként már ezt a szemléletet adhatják tovább a saját gyermekeiknek. A fogyatékkal élő gyerekek pedig e befogadó környezetnek köszönhetően válhatnak sikeres és boldog felnőttekké

 – fogalmazott Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. az elsők között csatlakozott az Európai Lottótársaságok Szövetsége és az Európai Fogyatékosságügyi Fórum kezdeményezéséhez, amelyben a felek vállalták, hogy a szerencsejáték-szektor kiemelt szerepet tölt be a jövőben a fogyatékosságügy támogatásának területén. A társaság 2017-ben indította el befogadó játszótér programját, az építést az időszakosan megjelenő Nagykarácsony sorsjegy bevételéből finanszírozza. A sorsjegyen minden évben szemléletformáló üzeneteket is közvetítenek – olvasható a kommünikében.

Az országos program mottója: A játék összeköt! Az egyetemes tervezéssel készített inkluzív játszóterek akadálymentesen megközelíthetők, az egyes játékelemek között kerekesszékkel önállóan, azaz segítség nélkül lehet közlekedni. A játékok nem feltétlenül speciális kialakításúak, de hozzáférhető játékélményt biztosítanak mindenki számára, megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok biztosításával

 – hívják fel a figyelmet.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával 2022 év végéig 22 játszótér épült, amelyek egyharmada Budapest különböző kerületeiben, a többi a vidéki nagyvárosokban érhető el. A nemzeti lottótársaság idén ősszel a múlt hétvégén átadott mellett további 5 játszótér építését vállalta, ezek munkálatai már megkezdődtek. A program sikerességét jól mutatja, hogy 2022 év végére már közel húszezer gyermek ismerkedhetett meg az önfeledt játék ezen formájával.

A játék összeköt! program jószolgálati nagykövete a világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, Drávucz Rita.

A Szerencsejáték Zrt. 2003 óta elkötelezett a fogyatékkal élők társadalmi integrációjának elősegítésében. A társaság amellett, hogy jó példával elöljár, és elősegíti a megváltozott munkaképességűek nyíltpiaci foglalkoztatását, a témában rendszeres, széleskörű edukációs és tudásmegosztási tevékenységet is folytat. A játszótér építési program nemcsak arra alkalmas, hogy a vállalat az ügy iránti elkötelezettségét megerősítse, hanem arra is, hogy az érintett családokon keresztül még jobban bevonja a társadalom minden tagját – zárul a közlemény.

A programról további információ ITT olvasható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában