Krimi

2023.08.02. 05:33

Vizsgálat közben zaklatta betegét egy fővárosi orvos: kiderült, több éve nem is rendelhetett volna

Nem volt érvényes praxisengedélye sem.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Billion Photos

A fővárosi nyomozók a háziorvos ellen folytatott eljárást befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek - írja a police.hu.

Az adatok szerint egy nő 2021. július 21-én lábzsibbadása és a lábában lévő bizsergő érzés miatt elment egy fővárosi szakorvosi rendelőbe, ahol a rendelő háziorvosi ügyeletén lévő orvosnak elmondta a panaszait. 

A doktor, miután a panaszokat meghallgatta, megkérte a nőt, hogy feküdjön fel a kezelőágyra, majd vizsgálat helyett orvosi hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélve fogdosni kezdte. 

A sértett ennek ellenállt, mire az orvos jelezte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte a nőt, aki panasszal élt a történtek miatt a betegjogi képviselőnél.

A sértett mindezeken túl a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz fordult, akik nyomozást kezdeményeztek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának nyomozói az eset miatt büntetőeljárást indítottak, amely során a jemeni állampolgárságú orvost szexuális kényszerítés bűntett és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették.

 

Az is kiderült, hogy a férfinak 2020. január 1. óta nem volt érvényes praxisengedélye.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.​

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában