második alkalommal

2018.10.19. 12:16

Fair Play Napot rendeznek a zenefogyasztás tisztaságáért

A november 16-i esemény célja bemutatni, hogy a fair zenefogyasztás közös érdekünk.

Az ország több helyszínén figyelemfelhívó megjelenéssel lesz jelen a FairPlay. Lesz rendhagyó könnyűzenei ping-pong verseny Budaörsön, a Decathlon sportáruházban, különböző rádiós és online megjelenések is szólnak a zenehallgató közönséghez – közölték a szervezők pénteken.

Mint írták, a Zeneipar helyzete számokban 2017 című jelentésből kiderült, hogy

a zenészek többsége elsősorban nem zenei tevékenységből él: több mint 75 százalékuk számára elsősorban kikapcsolódást, feltöltődést, hivatást és küldetést jelent a zene.

Egy jó évben átlagosan négymillió, egy rossz évben 950 ezer forintot keresnek zenei tevékenységgel átlagosan. Azoknak a zenészeknek, akik ténylegesen a zenélésből élnek, jövedelmük 57 százalékát az élőzenei koncertek, fellépések adják. Ezt követik a jogdíjbevételek (20 százalék), valamint a rögzített zene értékesítéséből (fizikai vagy digitális eladások) származó bevételek (6 százalék).

„Az előadó akkor tudja újabb és újabb zenékkel szórakoztatni a közönséget, ha meg tud élni a zenélésből.

Ha a közönség fizet a zenéért, ez biztosítja az alkotók megélhetését, és azt, hogy folytatni tudják a zenei alkotást”

- áll a kommünikében.

A Fair Play Nap egy kommunikációs kampány végkifejlete. November 16-án számos klubban levetítik az esemény videóüzenetét, melyben a Wellhello, a Belau, a UseMe, a Colorstar és a Leander Kills zenészei fogalmazzák meg, miért tartják fontosnak ezt az ügyet.

Bővebb információ a Fair Play Napról, az ügyet támogató zenészekről, a koncerthelyszínekről, az esemény honlapján található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!