Mustra

2018.10.06. 15:39

Negyvennyolc alkotás szerepel majd a 26. Alter-Native Rövidfilmfesztiválon

Huszonnégy ország negyvennyolc rövidfilmje versenyez majd a marosvásárhelyi 26. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nagydíjáért – közölték a szervezők.

A november 7. és 11. között Marosvásárhelyen megszervezendő fesztiválra a szeptember 20-i határidőig hetven országból 1050 alkotást – 624 kisjátékfilmet, 159 dokumentumfilmet, 147 animációt és 120 kísérleti filmet – neveztek. Az előzsűri végül 29 kisjátékfilmet, 13 animációt, 5 kísérleti filmet és egy dokumentumfilmet válogatott be a versenyprogramba.

A válogatást végző grémium tagja volt Ármeán Otília kommunikációkutató, Durst György producer, Hartyándi Jenő, a Mediawave Film és Zenei Együttlét igazgatója és művészeti vezetője, Radu Vasile Igazság bukaresti vizuális művész, Schneider Tibor filmrendező, valamint Marcel Tintar film- és színházi rendező.

A marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Románia legrégebbi filmes seregszemléje, amely a rendszerváltozás óta megszakítás nélkül létezik. A helyi Kultúrpalotában évente megszervezett esemény alapvető célkitűzése, hogy bemutassa a legfrissebb román és magyar filmeket az erdélyi közönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!